7.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориЮношите поразиха Норвегия на европейското в Румъния (видео)

Юношите поразиха Норвегия на европейското в Румъния (видео)

Националите до 18 г. с трета победа на шампионата в Плоещ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: 18-годишните национали завършиха първия етап от европейското първенство, Дивизия Б в Румъния с победа. В зала „Олимпия“, в Плоещ селекцията на Даниел Клечков се наложи над Норвегия със 74:56 в последния си мач от група B на турнира.

И ОЩЕ: Юношите имат баланс от 3-2 и са трети в своя поток. Със същия актив е и вторият Нидерландия, но нашите са с по-лоши показатели от този съперник и няма да продължат в битките в Топ 8.

НАЙ-ДОБРИ: Христо Бъчков вкара 17 точки за България плюв 8 борби. Мартин Ковачев добави 14 и 8 борби. Стефан Михайлов реализира 11 точки. Илиян Пищиков бе близо до дабъл-дабъл – 10 и 9 борби.

Елдар Алагич бе най-добър за Норвегия с 18 точки. Бенджамин Фишър остана с 13.

РАЗВИТИЕТО: „Лъвчетата“ взеха нещата в свои ръце още през първата част, като в края й поведоха с 19:10, водени от Кристиян Попов, Илиян Пищиков, Красимир Петров и Христо Бъчков. През втория период норвежците на два пъти сведоха пасива си до 5 точки, но националите до 18 г. не се дадоха и дръпнаха с 11 точки след успешни акции на Мартин Ковачев, Стефан Михайлов и Христо Бъчков, с което фиксираха 36:27 в своя полза на голямата почивка.

След паузата отборът ни не спря дотук и направи преднината си 15 точки след силна игра на Мартин Ковачев, Кристиян Попов, Христо Бъчков и Симеон Димитров, с което фиксира 53:38. Последната четвърт тимът ни започна със серия от 11-2, дело на Мартин Ковачев, Красимир Петров, Йоанис Кикрилис и Стефан Михайлов, за 64:40. До финалната сирена нашите не изпуснаха инициативата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Юношите ще играят за разпределение на местата от 9-то до 16-то на европейското, Дивизия Б. Следващият им съперник ще бъде Eстония, а срещата ще се проведе на 5 август (петък) от 18.00 ч.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ 18 – НОРВЕГИЯ 18

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани