19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоНационални отбориНационалките до 18 г. отказаха Естония и отиват на 1/4-финал на европейското...

Националките до 18 г. отказаха Естония и отиват на 1/4-финал на европейското (видео)

Девойките записаха втори успех на шампионата в София

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният ни отбор за девойки се класира на 1/4-финалите на европейското първенство, Дивизия Б в София. В зала „Универсиада“ момичетата на Маргарита Маринкова надвиха Естония със 70:66 в последния си мач от група B на турнира. 

И ОЩЕ: 18-годишните националки финишират втори в своя поток, като имат в актива си 2 успеха и 1 поражение.

НАЙ-ДОБРИ: Моника Борисова наниза 23 точки за България, от които 5 тройки, плюс 8 асистенции. Деница Манолова бе много полезна и оформи дабъл-дабъл – 12 и 15 борби.

С по 14 точки за Естония финишираха Кеандра Куриц, Силе-Лис Молдер и Кристел Ратасеп.

РАЗВИТИЕТО: След равностойното начало нашите успяха да стигнат до двуцифрен аванс след успешни акции на Деница Манолова, Моника Борисова, Раня Абурая и Мартина Георгиева за 27:15 в края на първата част. През втория период естонките намалиха пасива си до 5 точки, но българките не изпуснаха лидерството за 45:32 на голямата почивка чрез Деница Манолова, Моника Борисова и Ивана Бонева.

След паузата съперникът не се отказа и чрез Кеандра Куриц, Кристел Ратасеп и Силе-Лис Молдер се доближи за 43:49. България отговори чрез Маргарита Иванова, Гергана Цекова и Виктория Иванова за 60:52 след 30 минути. През последната четвърт Силе-Лис Молдер и Кеандра Куриц дадоха нов шанс на Естония за 66:67 1.20 мин. преди сирената. Тройка на Моника Борисова подпечата успеха на националките до 18 г.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 5 август (петък) България ще се изправи срещу Португалия на 1/4-финалите на европейското първенство, Дивизия Б.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ 18 – ЕСТОНИЯ 18

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани