20.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияШумен повали Рилски спортист в Самоков (видео)

Шумен повали Рилски спортист в Самоков (видео)

"Жълто-зелените" регистрираха първа победа в шампионата този сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Шумен откри сметката си с победи в НБЛ през 2023/2024. Момчетата на Янко Янков се наложиха над Рилски спортист с 86:75 при визитата си в среща от 3 кръг в родния елит. „Жълто-зелените“ имат в актива си и 2 загуби, с което се нареждат на осма позиция в класирането, подобно на самоковци, които са шести.

НАЙ-ДОБРИ: Уилфрийд Ликей бе много полезен за Шумен и оформи дабъл-дабъл-дабъл – 26 точки и 10 борби. Брайън Камерън добави 24 и 5 асистенции. Ивайло Тонев се отчете с 19 точки и 9 борби.

Алекс Симеонов бе най-резултатен за Рилски спортист с 23 точки и 7 борби. Капитанът Чавдар Костов се завърна с 14. С по 10 останаха Крейг Осайкюуомуан (7 борби) и Джоузеф Лоусън (5 борби).

КЛЮЧЪТ: През първото полувреме двата тима си размениха по една част, като Шумен все пак водеше в края му с 45:43. След паузата Уилфрийд Ликей и Ивайло Тонев изведоха гостите до преднина от 5 точки, но Рилецо отвърна чрез Чавдар Костов, Крейг Осайкюуомуан и Алекс Симеонов за 57:54 в своя полза. Уилфрийд Ликей и Брайън Камерън също не сбъркаха и фиксираха 63:62 в полза на Шумен след 30 минути. В последната четвърт Уилфрийд Ликей, Дейвид Ролинс и Ивайло Тонев не позволиха на тима си да загуби преднината си, с което той стигна до победата, оформяйки крайното 86:75.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 27 октомври от 18.30 ч. Шумен ще бъде домакин на Академик Пловдив, докато два дни по-късно (б.а. – на 29-ти) от 13.00 ч. Рилски спортист ще гостува на Балкан.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – ШУМЕН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани