13.5 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНБАШампионът в НБА преклони глава пред Везенков и Сакраменто (видео)

Шампионът в НБА преклони глава пред Везенков и Сакраменто (видео)

4 точки за българина срещу Денвър

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Сакраменто спечелиха за трети път в последните си четири мача отвъд океана. Българинът и отборът му отказаха шампиона в НБА Денвър със 123:117 у дома и вече са с баланс от 11-7, нареждайки се на четвърто място в класирането на Запад.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило влезе от пейката за Кингс и се задържа в игра 14 минути. В тях Александър Везенков регистрира 4 точки и 3 борби, като бе 1/3 при стрелбата си от игра, включително 1/1 от тройката, както и 1/3 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите съотборници ДиАрън Фокс и Малик Монк вкараха по 26 точки, като първият направи и рекордните за себе си в лигата 16 асистенции, за да оформи дабъл-дабъл. Домантас Сабонис също стигна до двойните показатели – 17 и 15 борби плюс 7 асистенции.

Никола Йокич регистрира 114-тия трипъл-дабъл в кариерата си в НБА – 36 точки, 13 борби и 14 асистенции. Реджи Джаксън се отчете с 20 и 8 асистенции. Арън Гордън остана със 17 точки и 7 борби.

КЛЮЧЪТ: Кингс имаха комфортен аванс преди Нъгетс да се върнат в играта и да намалят пасива си до 110:112 3 минути преди края след тройка на Никола Йокич. Домакините отговориха чрез ДиАрън Фокс, Малик Монк и Кевин Хюртер за 121:114, с което си гарантираха успеха.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 5 декември от 5.00 ч. българско време Сакраменто на Александър Везенков ще бъде домакин на Ню Орлиънс в среща от 1/4-финалите на НБА Къп. Ден по-късно пък Денвър ще гостува на Клипърс.

СТАТИСТИКА ОТ ДЕНВЪР – САКРАМЕНТО

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани