10.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаНаградата за Реализатор №1 в Евролигата е за Василие Мицич (видео)

Наградата за Реализатор №1 в Евролигата е за Василие Мицич (видео)

Гардът на Анадолу Ефес остави зад себе си Никола Миротич и Майк Джеймс

Баскетболистът на Анадолу Ефес Василие Мицич допълни колекцията си с индивидуални награди. 196-сантиметровият гард стана Реализатор №1 в Евролигата през този сезон.

Сърбинът ще получи приза, който носи името на легендата Алфонсо Форд за първи път в кариерата си. За да стигне до наградата, Василие Мицич оставя зад себе си доказани стрелци като Никола Миротич (16.5 точки), Майк Джеймс (16.2 точки) и Скоти Уилбекин (15.4 точки).

През 2021/2022 28-годишният баскетболист на Анадолу Ефес може да се похвали със средно по 18.2 точки при успеваемост в стрелбата от средно разстояние 59.4%, както и 33% зад дъгата и 87.4% от линията за изпълнение на наказателни удари. Освен това, той записва и средни показатели от 2.6 борби, 4.6 асистенции и 1.2 откраднати топки в общо 32 двубоя на своя тим в турнира на богатите.

Василие Мицич се превърна в едва втория играч в историята след Алексей Швед през 2018 г., който е водещ реализатор в редовния сезон и в плейофите на Евролигата. Преди това наградата преминава през звезди като Игор Ракочевич, Кийт Лангфърд, Майк Джеймс, Тайлър Рочести, Боби Браун и Бо Маккалеб.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани