12.7 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоБългарияЧестит рожден ден на Христо Николов

Честит рожден ден на Христо Николов

Трикратният шампион на България има личен празник днес

Вторият ден на октомври е специална дата в календара на българския баскетбол. Днес своя личен празник има бившият национал на България и трикратен шампион в мъжкия ни елит Христо Николов.

Бившето крило отдава на играта 17 години от професионалната си кариера, като успява да се утвърди като един от най-добрите родни състезатели. Пътят му преминава през тимове като българските ЦСКА, Лукойл Академик и Левски Лукойл, както и през румънските Стяуа и Клуж, унгарския Солнок, френския По-Ортез, словенския Олимпия Любляна и полския Остров.

Бивш възпитаник на Каспър Колидж, където учи и играе от 2004 до 2006 г. Юноша на ЦСКА, с който прави първите си стъпки в играта у нас. С “червените” вдига Купата на България през 2005 г. под ръководството на Росен Барчовски. С Лукойл Академик става шампион на страната през 2009 и 2010 г. От престоя си в чужбина има златото и купата в Унгария през 2012 г. През 2018 г. добавя още една титла в българския елит с Левски Лукойл, като завоюва и трофея в Балканската лига.

През последните няколко години Христо Николов се завърна в родния Бургас, където помага на Черноморец. От няколко месеца той отговаря и за детско-юношеската школа на клуба.

Екипът на BBALL.BG честити празника на Христо Николов и му желае здраве и успехи във всяко начинание!

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани