13.6 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияРилски спортист достигна кота 100 срещу Берое (видео)

Рилски спортист достигна кота 100 срещу Берое (видео)

6 поред за самоковци в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист постигна нова победа в НБЛ. Самоковци се наложиха над Берое със 100:84 у дома в първия мач от родния елит след паузата за националните отбори и първи от 6 кръг.

И ОЩЕ: Самоковци са с баланс от 6-0 и са лидери в класирането на шампионата при мъжете. Старозарогорци пък имат 2 успеха и 4 поражения, което ги поставя на пето място в подреждането.

НАЙ-ДОБРИ: Димаджио Уигинс вкара 21 точки за вицешампионите, които гарнира с 8 борби. Брандън Рандълф се отчете с 20 точки и 9 борби. С по 16 точки от пейката се включиха Крис Минков и Еван Бати, като последният допълни сметката си с 8 борби и 5 асистенции. Александър Янев завърши с 13 и 5 борби.

Дариъс Хол бе много полезен за Берое и оформи дабъл-дабъл – 22 точки и 10 борби. Александър Тодорович финишира със 17. Дарин Иванов остана с 14 точки.

РАЗВИТИЕТО: Домакините стигнаха до двуцифрен аванс още в края на първата част, след която поведоха с 27:17. До почивката самоковци не намалиха оборотите и чрез Димаджио Уигинс, Крис Минков, Брандън Рандълф и Еван Бати направиха преднината си 17 точки, с което фиксираха 55:40 в своя полза на голямата почивка.

След паузата Рилецо стигна до 21 точки в своя полза, но Берое направи серия от 14-4, дело на Дариъс Хол и Александър Тодорович, за да се доближи до 62:73. През последната четвърт с успешни акции на Ерик Димитров, Дариъс Хол и Дарин Иванов гостите сведоха изоставането си до 8 точки, но носителят на Купата и Суперкупата отвърна чрез Брандън Рандълф, Еван Бати и Деян Карамфилов, за да си върне комфорта и до края не го изпусна.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 26 ноември Рилски спортист ще приеме Академик Пловдив, докато два дни по-късно Берое ще бъде домакин на ЦСКА. 

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – БЕРОЕ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани