16.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоБългарияЧерно море Тича нанесе нов удар на Спартак (видео)

Черно море Тича нанесе нов удар на Спартак (видео)

Мартин Йорданов с 23 точки за победителите, Аверил Угба с дабъл-дабъл с 22 борби

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черно море Тича се върна на верния път в НБЛ. В своята зала „Христо Борисов“, която остана празна, заради наказание на варненци, отборът на Кирил Болшаков се наложи над Спартак с 86:77 в мач от 17 кръг в родния елит. „Моряците“ са с баланс от 5-10 и са девети, докато плевенчани имат 7 успеха и 8 поражения и са шести.

НАЙ-ДОБРИ: Мартин Йорданов даде тон на Черно море Тича с 23 точки. Тач Ънру реализира 21. Аверил Угба оформи дабъл-дабъл – 16 точки и 22 борби. Михаил Молдов финишира с 14. Мартин Коцев остави срещу името си 10 точки и 7 борби.

Семаджи Хейнс-Джоунс дебютира с 18 точки за Спартак. Станимир Маринов и Седариан Рейнс добавиха по 13, като вторият овладя и 7 борби. Николай Стоянов се отчете с 11 точки и 6 борби. Ивко Ивков остана с 10 и 6 борби.

РАЗВИТИЕТО: Спартак успя да спечели първата четвърт с 23:18, след като Станимир Маринов и Ивко Ивков бяха точни. През втория период домакините се възползваха от 7-минутна суша на съперника и обърнаха за 35:23 в своя полза, водени от Мартин Коцев, Аверил Угба и Тач Ънру. Гостите все пак се съвзеха и отговориха чрез Мартин Маринов, Ивко Ивков и Станимир Маринов за 34:40 на голямата почивка.

След паузата плевенчани започнаха със серия от 7-3, дело на Станимир Маринов, Семаджи Хейнс-Джоунс и Николай Стоянов, за да намалят до 41:43. Черно море Тича намери решение и чрез Михаил Молдов, Мартин Йорданов, Тач Ънру и Аверил Угба отново стигна до двуцифрена преднина – 66:54. През последната четвърт „моряците“ не изпуснаха контрола над двубоя и регистрираха първата си победа в шампионата през календарната 2023 г., оформяйки крайното 86:77.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 30 януари Черно море Тича ще гостува на Левски, докато на 26 януари Спартак Плевен ще приеме Ямбол. 

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – СПАРТАК ПЛЕВЕН

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани