11.8 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков и Олимпиакос отново дръпнаха в серията за златото в Гърция (видео)

Везенков и Олимпиакос отново дръпнаха в серията за златото в Гърция (видео)

Крилото реализира 7 точки за втория успех на "червено-белите" срещу ПАО

Александър Везенков и Олимпиакос вече са на крачка от шампионската титла в Гърция. Пред своята публика българинът и отборът му надиграха Панатинайкос със 75:52 за 2-1 победи в битката за златото в южната ни съседка.

206-сантиметровото крило, който не е тренирал в последните два дни заради контузия, все пак започна сред титулярите за Олимпиакос и се задържа в игра 20 минути. В тях националът се разписа със 7 точки, 4 борби и 1 открадната топка, като бе 2/4 при стрелбата си от средно разстояние и 1/3 от тройката.

Костас Слукас се завърна в игра за победителите с 14 точки и 7 асистенции. С по 11 приключиха Шакил МакКисик и Мустафа Фал, като вторият овладя и 5 борби.

Мариус Григонис бе най-добър за „детелините“ с 13 точки. Парис Лий остана с 11 и 6 асистенции.

Домакините дадоха само един период на съперника – първия след 19:18, като в останалите три държаха нещата под контрол. Александър Везенков и компания бяха по-точни в стрелбата от игра – 54% срещу 33 за ПАО, а освен това, имаха и повече асистенции – 21 срещу 12 за гостите.

На трибуните в Двореца на мира и дружбата бяха лидерът на Милуоки в НБА Янис Адетокунбо и бившият капитан на Олимпиакос и настоящ треньор на Перистери Василис Спанулис.

В серията се играе до три успеха от пет двубоя. Мач №4 между Олимпиакос на Александър Везенков и Панатинайкос ще бъде на 15 юни (четвъртък) от 21.15 ч. в „О.А.К.А.“.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ПАНАТИНАЙКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани