20.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЧерноморец спечели в Плевен (видео)

Черноморец спечели в Плевен (видео)

Бургазлии победиха Спартак за 3-0 в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец продължава без поражение в НБЛ. Отборът на Васил Евтимов победи Спартак със 78:75 като гост в среща от 3 кръг в родния елит. Бургазлии са с баланс от 3-0 и са лидери в класирането, докато плевенчани са втори с 2-1, колкото имат и ЦСКА, Ямбол и Балкан.

НАЙ-ДОБРИ: Шон Смит (10 борби) и Христо Захариев (6 борби) отбелязаха по 20 точки за Черноморец. Травис Макконико добави 17 и 6 борби.

Цветомир Чернокожев бе най-резултатен за Спартак с 15 точки и 6 борби. С по 14 останаха Родни Първис и Джон’Ил Фъджет. 

РАЗВИТИЕТО: Гостите поставиха вихрено начало на срещата и поведоха с 11:0, благодарение на успешни акции на Тони Троша, Христо Захариев и Шон Смит. Плевенчани обаче реагираха и чрез серия от 12-3, дело на Цветомир Чернокожев, Константин Тошков и Андрю Гордън, намалиха до 22:23 в края на първата част.

През втория период бургазлии се възползваха от грешки на съперника и си върнаха двуцифрения аванс за 34:24 чрез Тони Троша, Христо Захариев и Шон Смит. Спартак повтори сценария, но този път излезе напред, воден от Родни Първис, Джон’Ил Фъджет и Цветомир Чернокожев, за 39:36 в своя полза. Андрей Иванов и Травис Макконико поставиха равенство на таблото за 45:45. Кош на Константин Тошков обаче фиксира 47:45 в полза на домакините на голямата почивка.

След паузата Черноморец започна с 14-2, за да обърне до 59:49, след като Христо Захариев и Шон Смит намериха верния път към коша. Защитата на бургазлии също свърши работа, а след 30 минути резултатът бе 70:58 в тяхна полза. В последните 10 минути селекцията на Любо Минчев се върна в играта след 10-2 за 68:72, но „акулите“ за пореден път стигнаха кота 10 точки в своя полза чрез Шон Смит, Христо Захариев и Милен Захариев. Във финалните секунди Спартак все пак сведе пасива си до 3 точки, но това бе всичко.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 26 октомври Черноморец ще приеме Миньор 2015 от , докато два дни по-късно (б.а. – на 28-ми) Спартак Плевен ще гостува на Черно море Тича.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК ПЛЕВЕН – ЧЕРНОМОРЕЦ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани