5.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЧерноморец се върна на победния път в НБЛ (ВИДЕО)

Черноморец се върна на победния път в НБЛ (ВИДЕО)

Бургазлии удържаха финалния щурм на Черно море Тича

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец прекъсна серия от три поредни загуби в НБЛ. При визитата си във Варна отборът на Васил Евтимов се наложи над Черно море Тича с 96:84 като гост в изтеглен мач от 9 кръг в родния елит. Бургазлии са с баланс от 3-3 и са трети, докато „моряците“ имат 3 успеха и 2 поражения и заемат четвърто място в класирането.

НАЙ-ДОБРИ: Джъстин Уотс не игра за Черноморец днес. От неговите съотборници Георги Боянов се отчете с 19 точки и 5 борби за Черноморец, но не завърши срещата, след като бе изгонен в последната част. По 17 добавиха Мунис Туту и Макол Моайен, като първият направи и 10 асистенции, докато вторият грабна и 9 борби. Берк Мехмед се включи от пейката с 16 точки. Николай Титков вкара 13. Кинг Революшън също стигна до двойните показатели – 12 точки и 11 борби.

В този двубой Черно море Тича бе без Мартин Коцев. В негово отсъствие Михаил Молдов бе най-добър с 20 точки. По 13 реализираха Аверил Угба, Мартин Йорданов и Иван Спиров, като първият овладя и 6 борби. Тач Ънру бе близо до трипъл-дабъл – 12 точки, 12 борби и 7 асистенции.

РАЗВИТИЕТО: „Акулите“ бяха по-съсредоточени през първото полувреме и чрез Макол Моайен, Георги Боянов и Мунис Туту си осигуриха двуцифрена преднина от 24 точки след 57:33 на голямата почивка. След паузата варненци не се отказаха и сведоха пасива си до 16 точки след успешни акции на Костадин Лазаров, Михаил Молдов и Мартин Йорданов. Черноморец отговори чрез Николай Титков, Георги Боянов, Берк Мехмед и Кинг Революшън, за да фиксира 78:57 в своя полза. През последната четвърт Черно море Тича се вдигна на щурм и това даде резултат, а разликата падна до 8 точки, след като Тач Ънру, Аверил Угба и Михаил Молдов намериха верните решения в атака. Успешен наказателен удар на Берк Мехмед и тройка на Николай Титков сложиха точка на спора с крайното 96:84 в полза на гостите.

И ОЩЕ: След края на двубоя част от феновете на домакините се спречкаха с някои от играчите и от щаба на Черноморец. Бързата намеса на охраната в залата обаче предотврати сериозен инцидент.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 19 ноември Черноморец ще гостува на Балкан, докато същия ден Черно море Тича ще има визита на Спартак в Плевен.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – ЧЕРНОМОРЕЦ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани