7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНационални отбориСърбия без Никола Йокич през това лято

Сърбия без Никола Йокич през това лято

Центърът ще се отдаде на почивка в следващите месеци

Никола Йокич няма да играе за Сърбия през това лято, дори и западните ни съседи да се класират за Олимпиадата в Токио. MVP в НБА ще се отдаде на почивка след тежкия сезон, който изкара след като не пропусна нито един мач на Денвър.

За мое голямо съжаление това е моментът, в който трябва да обявя, че въпреки голямото си желание, не мога да играя за националния отбор на Сърбия. Просто състоянието на тялото ми изисква по-дълго отсъствие от терена, за да се възстанови. Трябва да го приема. Сигурен съм, че момчетата имат качествата да постигнат целта без мен, което ще ни донесе много радост”, заяви Никола Йокич пред медиите в родината си.

През 2020/2021 центърът остави срещу името си средно по 26.4 точки, 10.8 борби и 8.3 асистенции за Нъгетс, което му донесе званието Най-полезен играч в най-силното първенство в света.

Сърбия ще се бори за квота за Олимпиадата в квалификационен турнир, в който ще участват още Италия, Пуерто Рико, Сенегал, Филипините и Доминикана. Мачовете ще бъдат от 29 юни до 4 юли в Белград.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

  1. […] Решението на Никола Йокич да не играе на Сърбия през това лято не се хареса особено на феновете в западната ни съседка. Привържениците на сребърния медалист от Олимпиадата в Рио от 2016 г. изразиха неводолството си в социалните мрежи. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани