17.8 C
София
събота, май 11, 2024
НачалоБългарияЧерноморец притисна Спартак до стената (видео)

Черноморец притисна Спартак до стената (видео)

Бургазлии лимитираха съперника до 70 точки у дома

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец постигна победа на старта на плейофите в НБЛ. В своята зала „Бойчо Брънзов“ тимът на Васил Евтимов надигра Спартак Плевен с 89:70 и излезе напред с 1-0 в 1/4-финалната серия в шампионата при мъжете.

НАЙ-ДОБРИ: Мунис Туту оформи дабъл-дабъл за Черноморец – 24 точки и 11 асистенции. Георги Боянов добави 19 и 6 борби. Николай Титков се включи от пейката с 11 точки. Джордан Тъкър приключи с 10, 5 борби и 5 асистенции.

Семаджи Хейнс-Джоунс бе най-добър за Спартак Плевен с 24 точки плюс 5 асистенции. Божидар Аврамов вкара 13. Николай Стоянов финишира с 9 точки. Седариан Рейнс не бе далече от трипъл-дабъл – 8, 10 борби и 6 асистенции (б.а. – с най-много завършващи подавания от всичките си съотборници в срещата).

КЛЮЧЪТ: Гостите започнаха срещата с 15 безответни точки, дело на Николай Стоянов, Семаджи Хейнс-Джоунс и Седариан Рейнс, но домакините не се забавиха и почти заличиха пасива си до края на първата част за 17:19 след успешни акции на Джордан Тъкър, Мунис Туту, Георги Боянов и Николай Титков. През втория период Черноморец стигна до аванс от 8 точки и пълен обрат чрез Мунис Туту, Симеон Лепичев, Брайс Нзи и Макол Моайен, за да фиксира 40:33 в своя полза на голямата почивка. До финалната сирена бургазлии не изпуснаха лидерството и спечелиха, оформяйки крайното 89:70.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Следващият двубой от серията между Спартак и Черноморец ще бъде в Плевен. Мачът ще е на 5 май (петък) от 19.00 ч. в зала „Балканстрой“. 

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – СПАРТАК ПЛЕВЕН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани