7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияЧерноморец превзе Пловдив (видео)

Черноморец превзе Пловдив (видео)

След Левски Лукойл и Академик си изпати срещу "акулите"

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Седмицата за Черноморец определено е най-силната в родния шампионат през 2020/2021. След като преди няколко дни бургазлии подчиниха Левски Лукойл у дома, сега сториха същото и с Академик със 104:96 при визитата си в Пловдив в мач от 15 кръг в НБЛ.

НАЙ-ДОБРИ: Дианте Болдуин се развихри на пловдивска територия и остави на сметката на Черноморец дабъл-дабъл – 28 точки и 11 асистенции, допълнени от 9 борби. Марвин Смит и Уендъл Люис вкараха по 19, като последният овладя и 18 борби. Евгени Хаджирусев и Константин Коев приключиха съответно с по 15 и 11 точки, като вторият грабна и 10 борби.

Капитанът на Академик Пловдив Васил Бачев наниза рекордните за себе си през сезона в лигата 34 точки, от които 7 тройки. Обрад Томич добави 13 и 7 борби. Йере Вучица остана с 12 точки и 15 борби.

ДЕБЮТАНТИТЕ: Двама играчи изиграха първи минути с новите си отбори в тази среща. Ангел Пейчинов се включи от пейката за Черноморец, като допринесе с 10 точки след 3/5 зад дъгата и 1/1 от фаул линията за 12 минути.

С екипа на пловдивчани за първи път в шампионата се появи американският гард Джехи Карсън, който отбеляза 10 точки плюс 6 асистенции след 5/10 от средно разстояние за 24 минути.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Гостите заложиха на силна игра в нападение през първото полувреме и не сбъркаха, след като навъртяха общо 61 точки срещу 38 за съперника. Бургазлии се възползваха и от предимството си под коша, като овладяха общо 51 срещу 42 борби за Академик.

КЪМ КЛАСИРАНЕТО: “Акулите” вече имат баланс от 6-7, като заемат шесто място в класирането, докато селекцията на Йордан Янков е с 6 победи и 8 загуби и е на пета позиция.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 26 януари Черноморец ще приеме Ямбол, а Академик Пловдив ще гостува на Спартак Плевен.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК – ЧЕРНОМОРЕЦ

Вижте пълен запис на двубоя:

Предишна статия
Следваща статия
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани