11.2 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияСпартак се наложи над Шумен (видео)

Спартак се наложи над Шумен (видео)

Две поред за плевенчани в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак регистрира втора поредна победа в НБЛ. Пред своята публика отборът на Любо Минчев спечели срещу Шумен с 81:67 в мач от 18 кръг в родния елит. Плевенчани са с баланс от 9-8, докато селекцията на Янко Янков е с 3-14.

НАЙ-ДОБРИ: Семаджи Хейнс-Джоунс се отчете с 15 точки за Спартак. Станимир Маринов добави 14, 6 борби и 10 асистенции. Седариан Рейнс се разписа с 13 точки и 9 борби. Цветомир Чернокожев приключи с 11 и 7 борби.

Ореолуапо Идоу бе много полезен за Шумен и също стигна до дабъл-дабъл – 22 точки и 12 борби. Ишмаел Ел-Амин финишира с 14 точки и 5 борби. Георги Кендеров вкара 11 точки плюс 7 борби.

РАЗВИТИЕТО: През първата част двата отбора си размениха по няколко силни момента преди Теодор Димитров да изведе Шумен напред с 19:18. През втория период гонитбата в резултата продължи преди Николай Маринов, Цветомир Чернокожев, Николай Стоянов и Седариан Рейнс да изведат плевенчани напред с 40:35 на голямата почивка.

След паузата Спартак поведе с 53:37 след серия от 13-2, дело на Седариан Рейнс, Николай Стоянов, Цветомир Чернокожев и Семаджи Хейнс-Джоунс. „Жълто-зелените“ отговориха чрез Георги Кендеров, Ишмаел Ел-Амин и Адриян Секулов, за да намалят до 48:53, но „синьо-белите“ удържаха лидерството, фиксирайки 57:51 след 30 минути. През последната четвърт Станимир Маринов и Симеон Илиев бяха точни за 68:58, а до финалната сирена Спартак не изпусна инициативата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 4 февруари Спартак Плевен ще гостува на Академик Пловдив, докато Шумен ще почива в следващия кръг в НБЛ.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК – ШУМЕН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани