5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЧерноморец опази своя терен от лапите на Ямбол (видео)

Черноморец опази своя терен от лапите на Ямбол (видео)

Победа №13 за бургазлии в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец излезе с едни гърди напред в битката за четвъртото място в НБЛ в редовния сезон. На свой терен тимът на Васил Евтимов не се даде на Ямбол след 79:72 в мач от 22 кръг в шампионата при мъжете. Бургазлии са с баланс от 13-9 и са четвърти, докато ямболии са осми със 7 успеха и 15 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Георги Боянов се отчете с 24 точки и 8 борби за Черноморец. Тихомир Желев добави 15. Влатко Гранич завърши с 14 точки и 9 борби. Евгени Хаджирусев остави срещу името си 10 и 5 борби. Андрей Иванов грабна 14 борби плюс 8 точки.

Джеремая Пейдж бе най-добър за Ямбол с 26 точки. Кръстан Кръстанов остана с 13 и 6 борби.

И ОЩЕ: Константин Коев се завърна в игра за „акулите“ с 8 точки и 5 борби. От другата страна в групата на ямболии не бяха По Брайънт и Тадж Ридли. 

КЛЮЧЪТ: Двата състава си размениха по една четвърт през първото полувреме, като първата бе за Ямбол след 20:13. До почивката бургазлии възстановиха равенството за 37:37. След паузата серия от 8-0, дело на Георги Боянов, Тихомир Желев и Евгени Хаджирусев, изведе домакините напред с 49:42. Джеремая Пейдж и Кръстан Кръстанов със силни изяви запазваха надеждите на ямболии, но триото Георги Боянов, Тихомир Желев и Константин Коев фиксира 65:57 след 30 минути. През последната четвърт ямболии не се предадоха и чрез Джеремая Пейдж и Георги Герганов се оказаха отново близо до съперника за 72:75. В последните минути Влатко Гранич и Георги Боянов оформиха крайното 79:72 за своя отбор.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 6 април Черноморец ще приеме Спартак Плевен, а Ямбол ще домакинства на Шумен.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – ЯМБОЛ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани