11.2 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияРилски спортист и Спартак Плевен си спретнаха дерби до самия край (видео)

Рилски спортист и Спартак Плевен си спретнаха дерби до самия край (видео)

Самоковци заличиха пасив от 19 точки и измъкнаха успеха в последната минута

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист и Спартак Плевен спретнаха дерби в Самоков, а победителят не бе ясен до последната минута. В крайна сметка носителите на Купа България 2022 направиха обрат и спечелиха със 79:77 в мач от 22 кръг в родния шампионат. Самоковци са лидери в класирането на НБЛ с баланс от 20-2, докато селекцията на Тодор Тодоров е с 12-10 и е на пето място.

НАЙ-ДОБРИ: Ей Джей Хес даде импулс на Рилски спортист със 17 точки, от които 5 тройки. По 14 добавиха Трей Портър, Павлин Иванов и Деян Карамфилов, като първият грабна и 15 борби за дабъл-дабъл.

Максим Корниенко бе най-добър за Спартак Плевен с 23 точки и 14 борби. Николай Маринов остана с 14.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Гостите показаха агресивна игра в началото и чрез Максим Корниенко, Коча Йовович, Николай Стоянов и Джервън Пресли излязоха напред с 16:7. Рилски стоеше близо до съперника чрез Златин Георгиев и Трей Портър, но плевенчани имаха аванс за 21:15 в края на първата част. През втория период Спартак направи преднината си двуцифрена чрез Мартин Маринов, Максим Корниенко и Николай Стоянов за 37:18. Рилецо отговори със серия от 9-0, дело на Ей Джей Хес, Деян Карамфилов и Павлин Иванов, за да сведе пасива си до 29:38. Отсъдено нарушение на Ивко Ивков доведе до негово техническо, след което последва и такова на треньора му Тодор Тодоров. С няколко успешни наказателни удара на Трей Портър и Брендън Браун Рилски се доближи до 32:40. Николай Маринов с тройка със сирената фиксира 43:32 след 20 минути.  

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Спартак отново дръпна с 15 точки чрез Божидар Аврамов, Максим Корниенко, Николай Стоянов и Димитър Маринчешки. Рилски спортист се завърна и се доближи на 3 точки чрез Павлин Иванов, Трей Портър, Ей Джей Хес и Деян Карамфилов за 58:61. Николай Маринов обаче бе точен за 64:58. Успешен наказателен удар на Деян Карамфилов постави на таблото 59:64 след 30 минути. През последната четвърт домакините стигнаха до обрат, водени от Мирослав Васов, Павлин Иванов, Алекс Симеонов и Деян Карамфилов за 73:71. Надлъгването продължи преди Трей Портър да вкара за 77:74 32 секунди преди сирената. Отново Карамфилов не трепна от фаул линията за 79:74, а далечен снаряд на Николай Маринов сложи точка на спора за 77:79.  

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 6 април Рилски спортист ще излезе срещу Берое, а Спартак Плевен ще спори с Черноморец. 

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – СПАРТАК ПЛЕВЕН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани