10.5 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоБългарияЧерноморец надделя над ЦСКА в контрола

Черноморец надделя над ЦСКА в контрола

Четвърти пореден успех за бургазлии в подготвителния период

Черноморец регистрира четвърти пореден успех в контролите от подготовката си преди новия сезон. Вицешампионите се справиха с ЦСКА със 75:65 като гости в последната си проверка.

Двата отбора бяха равностойни през първите 10 минути, а след това бургазлии взеха превес и се откъснаха с 42:26 след едно полувреме. „Червените“ започнаха много по-концентрирано третата част, в която триумфираха с категорично 22:10. В заключителните минути срещата отново бе равностойна, но играчите на Черноморец взеха по-добри решения в последните секунди и се поздравиха с победа.

За победителите Травис Макконико отбеляза 17 точки плюс 7 борби и 5 асистенции. Ладериан Грифин се отчете с 13. С по 11 точки финишираха Тони Троша и Шон Смит, като последният грабна и 8 борби.

За ЦСКА най-добри бяха Маркъс Хамънд (6 асистенции) и Георги Боянов, които вкараха по 14 точки. Венцислав Петков добави 13.

Неофициален дебют за столичани направи роденият през 2008 г. Боян Кьосев.

За Черноморец предстои участие в квалификацията от турнира ФИБА Къп. Първият мач на „акулите“ ще бъде на 4 октомври (сряда) от 18.30 ч. срещу шведския Борас Баскет във финландския град Йоенсуу.

ЦСКА пък продължава с проверките, като следващата ще бъде на 1 октомври срещу румънския Търгу Жиу в София.

ПрезGoogle
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани