12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияНебойша Видич: Никой не може да постави по-големи отговорности, отколкото аз мога...

Небойша Видич: Никой не може да постави по-големи отговорности, отколкото аз мога сам на себе си

Надявам се да играем хубав баскетбол, както в местното първенство, така и в европейските мачове, допълва треньорът на Балкан

Хубаво е да се върна отново в Балкан. Ботевград е хубаво място за баскетбол. Причината да се завърна е идването на Сашо Везенков в клуба. Това е голяма промяна за Балкан. Надявам се да играем хубав баскетбол през сезона и да радваме хората в града. Без фенове, спортът не е спорт“, заяви по време на откритата тренировка на Балкан треньорът Небойша Видич.

Хубаво е чувството да се върна втори път в Ботевград. Знам какво ме очаква, а и играчите знаят какво могат да очакват от мен. Радвам се, че съм отново начело на Балкан. Свърших сезона в Русия февруари 2020 г. и оттогава не работих. Работих малко в Сърбия в местното първенство. Гладен съм за работа“, добави наставникът на ботевградчани, който изведе тима до златото в НБЛ през 2019 г.

Подписахме с трима американци. Мисля, че са много добри играчи, опитни. Последният, който дойде, Трейвин Тибодо, идва от Киев, другите също познават европейския баскетбол. Играчът, който не съм видял само досега, е Алихан Демир, но се надявам, че ще бъде много добро попълнение, тъй като идва от Тофаш, сериозен турски отбор. Завършил е колеж на Минесота, който е много добър университет в САЩ“, допълва Небойша Видич.

„Надявам се, че ще играем контроли в Сърбия, два мача. След това приятелски мачове с Крайова тук и в Румъния, както и с още един местен отбор. Ще участваме на турнир в Плевен с четири добри български отбора и трябва да поговорим за турнир “Георги Христов”, за да видим кога може да поканим добри отбори. Много е кратко времето. Трябват ни минимум 6 седмици, практически сега имаме 5, като и един играч не е с нас. Надявам се, че с 8 контроли ще достигнем добро ниво“, казва сръбският специалист.

„Не знам дали имаме сили да спечелим трофей. Това никой не може да каже. Когато подписваш с някой играч, докато не дойде тук да го видите с топка и какъв е защитният му стоеж, не може да знаеш. Надявам се, че хората в Ботевград само ще се радват. За мен няма напрежение от работата в Балкан. Лично за мен никой не може да постави по-големи отговорности, отколкото аз мога сам на себе си. Първият ден, когато дойде тук отец Алекси, говорихме какви са изискванията и всеки ден ще говорим на играчите какво очаква клубът и градът от тях. Не е достатъчно само да бъдеш добър баскетболист, трябва да можеш да носиш напрежение и да показваш, че си добър баскетболист“, смята Небойша Видич.

Няма да се отрази добре, ако няма публика. Надявам се скоро животът да може да продължи нормално. Спорт без фенове в залата, не е спорт. Всичко, което работим, трябва да го покажем. Ако не го видят хората, не е добре. Надявам се, че ситуацията ще стане по-добре. Специално за Ботевград това е много важно. Искам да кажа на феновете да бъдат търпеливи, гласни и редовни в залата, ако има тази възможност, разбира се. Както съм казвал и преди, ние не си избираме мачовете, готвим се за всички еднакво. Надявам се да играем хубав баскетбол, както в местното първенство, така и в европейските мачове. Надявам се и чужденците в отбора да усетят тази енергия в залата и заедно да постигнем същата цел“, завърши Небойша Видич.

ПрезGoogle
ИзточникBalkan-basket.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани