16.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоБългарияЯмбол обърна Черно море Тича със силен финален щурм

Ямбол обърна Черно море Тича със силен финален щурм

Отборът на Тони Дечев заличи пасив от 19 точки

Ямбол се поздрави с успеха във втория мач от днешната програма на турнира „Черноморски игри“, който се провежда във Варна. В зала „Христо Борисов“ селекцията на Тони Дечев отказа домакините от Черно море Тича с 86:80.

Тайлър Къри навъртя на сметката на Ямбол 29 точки, гарнирани с 19 борби за дабъл-дабъл. Геди Йозапайтис се включи от пейката с 24, от които 5 тройки. Иван Лилов регистрира 11 точки, 5 борби и 5 асистенции.

Мартин Коцев бе най-добър за Черно море Тича с 18 точки, 7 борби, 5 асистенции и 5 откраднати топки. Къртис Джоунс го последва със 17. Мартин Йорданов се отчете с 16 точки и 8 борби. Михаил Молдов остана с 11.

Варненци изиграха по-добро първо полувреме, което приключиха с аванс от 13 точки след 44:31. След паузата Мартин Коцев, Любомир Керемедчиев, Михаил Молдов и Мартин Йорданов увеличиха преднината на „моряците“ до 19 точки. И това обаче не притесни гостите, които с помощта на Тайлър Къри, Геди Йозапайтис, Александър Матушев и Иван Лилов сведоха пасива си до 7 точки за 57:64. В последните 10 минути Ямбол се вдигна и върна интригата след 68:68. Черно море Тича отново взе лидерството след 73:68. След това ямболии отвърнаха със серия от 18-7, дело на Йоан Христов, Иван Лилов, Тайлър Къри и Геди Йозапайтис, с което си гарантираха победата.

Утре (27 септември) от 16.00 ч. Ямбол ще има за съперник Шумен. Същият ден Черно море Тича ще играе срещу Академик Пловдив от 18.30 ч.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – ЯМБОЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани