16.8 C
София
сряда, май 8, 2024
НачалоБългарияЦСКА си отмъсти на Черноморец

ЦСКА си отмъсти на Черноморец

10 поред за "червените" в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: ЦСКА записа десета поредна победа в НБЛ. На свой терен отборът на Росен Барчовски надви Черноморец с 88:86 в първия мач от 30 кръг в родния елит. „Червените“ отново излязоха на второ място в класирането с баланс от 19-8, докато селекцията на Васил Евтимов е с 16-11 на четвърта позиция.

И ОЩЕ: „Армейците“ си върнаха на съперника за загубата в Бургас с 84:100 от 4 февруари. Тогава за последен път столичани претърпяха поражение в шампионата.

НАЙ-ДОБРИ: Зейн Ноулс финишира с 23 точки за ЦСКА днес, които допълни с 10 борби за дабъл-дабъл. Таменанг Чо добави 17. Алекс Симеонов се разписа с 16 точки и 5 борби. Брандън Йънг реализира 14 плюс 7 асистенции.

Георги Боянов бе най-добър за Черноморец с 28 точки и 8 борби. Джордан Тъкър вкара 20. Брайс Нзи също стигна до двойните показатели – 12 точки и 12 борби.

РАЗВИТИЕТО: Двата състава си размениха по една четвърт през първото полувреме. Първата бе за Черноморец, който я спечели с 25:21, воден от Джордан Тъкър. Вторият период ЦСКА, начело със Зейн Ноулс, стигна до равенство за 43:43 на голямата почивка.

След паузата надлъгването и гонитбата в резултата продължиха преди Брайс Нзи, Симеон Лепичев и Мунис Туту да изведат бургазлии напред с 5 точки за 61:56. Брандън Йънг намали пасива на „червените“ до 2 точки, но два успешни наказателни удара на Георги Боянов фиксираха 63:59 в полза на гостите след 30 минути.

През последата четвърт въпреки усилията на Зейн Ноулс и Алекс Симеонов, Георги Боянов и Джордан Тъкър държаха лидерството в графата на Черноморец след 74:68. След това Мунис Туту напусна игра, изчерпал лимита си от фаулове, но това не пропречи на бургазлии да стигнат до аванс от 9 точки. ЦСКА все пак намери сили и отговори чрез Зейн Ноулс, Алекс Симеонов, Венцислав Петков и Брандън Йънг за серия от 12-0 и 84:81 в своя полза. „Акулите“ отвърнаха с кош на Джордан Тъкър за 83:84. От другата страна Брандън Йънг и Алекс Симеонов подпечатаха успеха на отбора си, като не трепнаха от фаул линията 4 пъти във финалните секунди, а тройка със сирената на Георги Боянов оформи крайното 86:88.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 19 април ЦСКА ще играе срещу Ямбол, докато Черноморец ще спори с Черно море Тича.

СТАТИСТИКА ОТ ЦСКА – ЧЕРНОМОРЕЦ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани