11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияЦСКА първи взе предимство в полуфиналите на НБЛ (видео)

ЦСКА първи взе предимство в полуфиналите на НБЛ (видео)

"Армейците" спечелиха срещу Балкан в Ботевград, възползвайки се от ниския процент на съперника от тройката

КАКВО СЕ СЛУЧИ: ЦСКА започна втория етап на плейофите в НБЛ с победа. Селекцията на Росен Барчовски се наложи над Балкан с 90:79 като гост и излезе напред с 1-0 победи в първата 1/2-финалната плейофна серия в родния елит, възползвайки се от ниския процент на съперника от тройката – 16% (5/31).

НАЙ-ДОБРИ: Таменанг Чо финишира с 24 точки за ЦСКА, допълнени от 5 борби и 5 асистенции. Андрей Иванов и Мартин Сотиров добави по 15, като първият грабна и 7 борби. Брандън Йънг вкара 11 точки плюс 9 асистенции. Алекс Симеонов регистрира 10 и 5 борби. Зейн Ноулс грабна 10 борби, но игра с болки.

Мануел Суарес бе най-добър за Балкан с 23 точки и 9 борби. Павлин Иванов завърши с 16 и 5 асистенции. Пол Джаксън остана с 11 точки.

И ОЩЕ: Столичани не можеха да разчитат на Драган Зекович, заради контузия. Венцислав Петков пък получи травма по време на срещата.

РАЗВИТИЕТО: ЦСКА излезе напред с 12:6 след успешни акции на Алекс Симеонов, Таменанг Чо и Зейн Ноулс. Ботевградчани отвърнаха чрез Христо Захариев, Димитър Димитров, Павлин Иванов и Никос Дипларос за 18:17 в своя полза. „Армейците“ отново си върнаха лидерството за 20:18, но Мануел Суарес, Пол Джаксън и Денг Адел фиксираха 24:23 за „зелените“ в края на първата част. През втория период надлъгването продължи преди тройка на Мартин Сотиров да даде аванс на гостите от 5 точки за 31:26. Шампионите не се забавиха и отново излязоха напред чрез Николай Грозев, Мануел Суарес и Павлин Иванов за 39:38. Брандън Йънг и Зейн Ноулс вкараха за 42:40 в полза на ЦСКА на голямата почивка.

След паузата резултатността спадна, като имаше и немалко неточности в играта на двата отбора, но ЦСКА успяваше да държи лидерството си чрез Таменанг Чо, Мартин Сотиров и Андрей Иванов за 51:45. Пропуските зад дъгата на домакините дадоха възможност на „червените“ да стигнат до двуцифрен аванс от 13 точки за 62:49 след 30 минути. През последната четвърт Пол Джаксън, Павлин Иванов и Мануел Суарес сведоха пасива си на Балкан до 5 точки, но Брандън Йънг, Таменанг Чо и Андрей Иванов все пак държаха ЦСКА напред, с което тимът им стигна до успеха с крайното 90:79.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до три победи от пет двубоя. Мач №2 между Балкан и ЦСКА ще бъде на 14 май (неделя) от 19.00 ч. отново в „Арена Ботевград“.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ЦСКА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани