16.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияРосен Барчовски: Седим здраво на земята, това е само един мач

Росен Барчовски: Седим здраво на земята, това е само един мач

Изпълнихме една генерална задача - да се контролира темпото, резултата, заяви треньорът на ЦСКА

„Това е само един мач. Седим здраво на земята. Разбира се, че искахме да спечелим първия двубой. Изпълнихме една генерална задача, която на думи е лесна, но трябва и на терена да се изпълни – да се контролира темпото, резултата. Колкото повече мачът отива към края, толкова повече напрежението пада върху тях. Това успяхме да направим. Играхме добре, но не и най-добрия си баскетбол. Имаме потенциал и като игра, и като отделни състезатели„, заяви треньорът на ЦСКА Росен Барчовски след успеха над Балкан с 90:79 в първия мач от 1/2-финалите в НБЛ.

Имахме проблеми. Трябваше да запазя Венцислав Петков, леко го дръпна адуктора. По тази причина Брандън Йънг игра повече отколко трябваше. Като слабост, хванали са 15 борби в нападение, със сигурност ще вземем мерки. Това са втори шансове, и оттам те се държаха в мача. По-важно от възстановяването в момента няма. Ние като треньорски щаб ще се занимаваме сега с анализ“, добави наставникът на „червените“.

Ние ще вземем мерки за стрелбата от тройката на Балкан. Не ги оставихме и днес да стрелят сами, имаше и такива ситуации, вероятно е напрежение. Във втория мач ще бъде още по-голямо. Ще трябва да направим нещо, защото надали ще имаме шанса отново да имат такъв нисък процент„, каза още Росен Барчовски.

„Ако вземем половината от тези топки в борбата, ние ще имаме шанс за бърза атака, където сме много силни. Оттам трябва да тръгнем – от защитата, от борбата под коша, за да имаме повече лесни кошове. Само на постепенно нападение е трудно в съвременния баскетбол. Още повече, че без Драган Зекович е трудно. Когато той е на терена, тежко се играе. Трябва да поздравя Андрей Иванов, който го замести изключително достойно втори мач. Всички имат заслуга, разбира се“, смята специалистът.

При всички положения ще се съобразим със здравето на Зекович за следващата среща. Ако лекарският екип каже, че може и той каже, че може и желае, иначе няма да рискуваме„, завърши Росен Барчовски.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани