6.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияБалкан на върха в НБЛ за втора поредна година (видео)

Балкан на върха в НБЛ за втора поредна година (видео)

Седма титла във витрината на “зелените”

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан триумфира за втори пореден сезон в НБЛ. Това стана факт, след като “зелените” се справиха с Черноморец с 83:75 като гости за 3-0 победи във финалната серия през 2022/2023. Така Балкан стана първият отбор след Лукойл Академик през 2016 и 2017 г., който дублира титлата си в родния шампионат.  

И ОЩЕ: Ботевградчани достигнаха до златото в родния шампионат за трети път в последните четири години и общо седми в историята си. Това е първото отличие за Петър Златанович като старши-треньор на Балкан. Среброто пък е историческо първо в първенството за Черноморец.  

НАЙ-ДОБРИ: Христо Захариев и Денг Адел вкараха по 18 точки за Балкан, като последният грабна и 12 борби. Мануел Суарес добави 13 и 11 борби. Димитър Димитров се включи от пейката с 10 точки и 7 борби.

Джордан Тъкър бе най-добър за Черноморец с 26 точки и 6 борби. Георги Боянов финишира с 24 и 6 борби. Брайс Нзи остана с 10 точки и 5 борби.

РАЗВИТИЕТО: Първото полувреме бе равностойно, като Балкан все пак успя да вземе минимален аванс след края му за 44:43 след тройка на Никос Дипларос. След паузата Черноморец направи серия от 15-3, дело на Мунис Туту, Джордан Тъкър, Георги Боянов и Брайс Нзи, за да обърне до 58:47 в своя полза. Балкан отвърна чрез Мануел Суарес, Пол Джаксън и Димитър Димитров, за да се озове на 2 точки от съперника за 59:61 в края на третата четвърт.

В последния период ботевградчани си върнаха лидерството след 11-2 за 71:63 след успешни акции на Христо Захариев, Денг Адел и Мануел Суарес. Домакините не се отказаха и сведоха пасива си до 2 точки чрез Джордан Тъкър, Георги Боянов и Симеон Лепичев за 73:75. И тук Балкан намери отговор с 5 поредни точки на Христо Захариев за 80:73. До финалната сирена гостите не изпуснаха лидерството и сложиха край на сезона в родния елит с крайното 83:75.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

6 КОМЕНТАРИ

  1. […] „Ние изпуснахме много стрелби, не играхме много добре, но Черноморец се представи по-лошо от нас. В този мач просто бяхме по-сигурни, защото имаме много по-опитни играчи. Ротацията ни е по-голяма и всеки, който влиза, има вяра в себе си. Павлин Иванов не завърши срещата, просто не му вървеше играта, но игра добре в серията с ЦСКА и в първия двубой с Черноморец. Това идва от ротацията“, каза още наставникът на шампионите след 3-0 в серията с бургазлии. […]

  2. […] „Черноморец игра един доста нестандартен баскетбол. Победиха доста отбори. Играха доста добре, но успяхме да покажем една доста добра защита, която мисля, че те не бяха срещали тази година. Успяхме да ги затрудним до максимална степен„, добави крилото, който се разписа с 10 точки и 7 борби за успеха на „зелените“ над Черноморец с 83:75. […]

  3. […] „Много се радвам, че успяхме да вземем титлата с Балкан тази година. Разбира се и за мое самочувствие, защото два пъти поред губя златото преди това. Пречупихме ги с отборната игра в защита. Сладко е. Когато се върнем в Ботевград, ще се порадват и другите хора“, заяви гардът на Балкан Павлин Иванов след триумфа в НБЛ след 3-0 в серията срещу Черноморец и 83:75 в Бургас. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани