10.2 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоБългарияХебър с отворено писмо до Съдийската комисия към БФБ (видео)

Хебър с отворено писмо до Съдийската комисия към БФБ (видео)

Повод за това стана срещата между тима от Пазарджик и Балкан-2

Oт Хебър излязоха с отворено писмо до Съдийската комисия към БФБ след двубоя от Българска Баскетболна Лига срещу Балкан-2. Срещата се проведе на 29 януари и бе спечелена от втория състав на ботевградчани с 93:90.

Предлагаме Ви пълната позиция на Хебър без редакторска намеса:

Отворено писмо на БК Хебър

Отворено писмо до:

Съдийската комисия към БФБаскетбол

Българска Баскетболна Лига

Баскетболен Клуб Хебър се обръща към вас с апел да се обърне внимание на съдийството в срещите от Българската Баскетболна Лига. Българската Баскетболна Лига е втората по сила лига в България, която набира все повече популярност и все повече фенове. Отборите в тази лига станаха доста равностойни и срещите между тях много оспорвани. Предполагаме, че по-голямата част от треньорите и състезателите в лигата, ще се съгласят с нас, че нивото на съдийство не отговаря на тези високи изисквания, които си е поставила лигата и в много от срещите се стига до саморазправа и ненужно напрежение между състезатели, треньори и съдиите.

Повод за това отворено писмо е среща от изминалия 13-ти кръг, на 29.01.2022г., между отборите на БК Хебър и БК Балкан-2 . БК Хебър не иска да омаловажава победата на Балкан –2 , работата на техния треньор и състезатели, които заслужено победиха.

Нашите претенции са към съдийската двойка Владимир Занев и Иван Илиев. Гледайки срещата на видео запис се вижда допускането на многобройни грешни отсъждания и в двете посоки. Две от тези отсъждания са много очевадни и будят в нас съмнението, че тези двама съдии или са некомпетентни, или просто присъстват на срещата, за да вземат хонорара си.

В прикаченото видео искаме да покажем конкретните ситуации и да получим отговор от Съдийската Комисия към БФБ, защо не беше отсъдено нарушение и в двете ситуации?  Имаме и други въпроси:

  • Защо в среща, която се очаква да бъде оспорвана, е изпратена съдийска двойка, а не тройка?
  • Защо досега след допуснати грешки на съдиите, не сме чули за наказан съдия?
  • Кога съдийството ще бъде на нивото на ББЛ?

БК Хебър осъзнава, че както създаването на един баскеболист до високо ниво, така и създаването на съдия по баскетбол е много дълъг и сложен процес. Процес, свързан с много търпение и много работа. Молбата ни е съдиите да взимат насериозно срещите в ББЛ и да дават най-доброто от себе си, защото по този начин помагат не само на себе си да израснат, но помагат и на ББЛ да се развива и подобрява качеството на играта. Нека всички да работим в името на баскетбола.

С уважение:

Веселин Веселинов

Янислав Марков

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани