11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНБАФиникс с обрат в серията срещу Клипърс (видео)

Финикс с обрат в серията срещу Клипърс (видео)

Девин Букър даде тон на Сънс с 45 точки

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Финикс спечели за втори пореден път в плейофите на НБА. „Слънцата“ надделяха над Лос Анджелис Клипърс със 129:124 като гости, за да поведат с 2-1 победи в серията от първия кръг на елиминациите на Запад.

НАЙ-ДОБРИ: Девин Букър нямаше спиране за Финикс и приключи с 45 точки и 6 борби. Кевин Дюрант добави 28, 6 борби и 5 асистенции. Тори Крейг финишира с 15 точки.

Клипърс останаха без Кауай Ленърд, който пропусна двубоя, заради травма в дясното коляно. В негово отсъствие Норман Пауъл вкара 42 точки, от които 7 тройки, плюс 5 борби. Ръсел Уестбрук се отчете с 30, 8 борби и 12 асистенции. Боунс Хайланд остана с 20 точки.

КЛЮЧЪТ: Двата отбора стояха близо един до друг през първото полувреме, като нито един от тях не поведе с повече от 6 точки. Сънс обаче взеха нещата в свои ръце в третия период, в който направиха серия от 17-8, за да излязат напред със 71:59. Клипърс все пак се доближиха на 5 точки, но Кевин Дюрант даде импулс на Сънс за 8 поредни точки и 79:66. В последната четвърт Финикс издържа на натиска на съперника.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Мач №4 между Клипърс и Финикс ще бъде на 22 април.

СТАТИСТИКА ОТ КЛИПЪРС – ФИНИКС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани