5.6 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияИ феновете се включват в избора за най-добрите баскетболисти в България за...

И феновете се включват в избора за най-добрите баскетболисти в България за 2021 г.

Почитателите на играта ще могат да дадат своя глас до 6 февруари

За първи път БФБаскетбол ще направи aнкета за Най-добър баскетболист на годината сред феновете.

От днес до 6 февруари всички запалени по спорта могат да дадат своя глас за играча, който най-много се е отличил с изявите си на терена през изминалата 2021 г. Това може да стане онлайн с клик на специалния линк на страницата на БФБаскетбол в Интернет (банер в дясната колона на сайта) и лесна регистрация.

След края на гласуването двама от гласувалите ще могат да спечелят специални подаръци от БФБаскетбол. С томбола ще бъдат определени двама фена, които ще получат официален екип на националния отбор и официална топка, с каквато тимът ни играе в квалификациите за Световното първенство през 2023 г.

Освен това в специално организирана анкета спортни журналисти и баскетболни треньори традиционно ще гласуват и в категориите „Баскетболист на годината“, „Баскетболист на годината (играещ в България)“, „Баскетболистка на годината“ „Баскетболистка на годината (играещ в България)“, „Треньор на годината“. В нея тази година бе включена и категория за най-добри млади баскетболист и баскетболистка (родени до 2002 г.).

През 2021 г. България записа един от най-големите си успехи в европейския баскетбол за последната декада, като се класира на Евробаскет 2022. Макар че при подрастващите европейските шампионати не се проведоха, вместо тях ФИБА направи силни турнири за всички възрастови групи. Националният отбор за момчета до 15 години пък се класира на трето място и завоюва бронзовите медали на FIBA U15 Skills Challenge.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани