5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориФИБА определи Везенков за най-полезен за България в третия игрови прозорец на...

ФИБА определи Везенков за най-полезен за България в третия игрови прозорец на световните квалификации

Крилото изнесе силен мач срещу Литва, като малко не стигна тима ни за победа

Александър Везенков бе посочен от анализаторите на световните квалификации като MVP на България за третия игрови прозорец. 206-сантиметровият баскетболист участва в един от двата мача на представителния ни тим в пресявките през този месец, но това му бе достатъчно, за да направи впечатление.

Александър Везенков направи шоу за България със силно представяне, което обаче не стигна за победа срещу Литва. Той реализира 29 точки плюс 11 борби, а тимът му бе победен само с 2 точки в битката за място във втория кръг на пресявките. След това крилото пропусна гостуването на Босна и Херцеговина, в което мечтите на отбора му бяха разбити„, написаха от официалния сайт на световните квалификации за Александър Везенков.

Храбра България измъчи Литва и остана на крачка от още една победа в световните квалификации (видео)

26-годишният баскетболист се завърна в националния отбор след близо 4-годишна пауза. На сметката си в двубоя срещу литовците той остави още 2 асистенции и 2 откраднати топки за 38 минути на паркета като титуляр.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани