19.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияБезгрешни! Кадетите биха Швеция и са на 1/4-финал на европейското (видео)

Безгрешни! Кадетите биха Швеция и са на 1/4-финал на европейското (видео)

4 поред за "лъвчетата" на турнира в Питещ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният ни отбор за кадети се класира на 1/4-финал на европейското първенство, Дивизия Б, в Румъния. В Питещ селекцията на Стойо Чолаков се наложи над Швеция със 76:66 в последния си мач от груповата фаза.

И ОЩЕ: „Лъвчетата“ финишират на върха в своя поток с баланс от 4-0.

НАЙ-ДОБРИ: Ивайло Скрински отбеляза 16 точки за България, допълнени от 8 борби. Стефан Касабов добави 13 и 7 борби. Михаил Калинов се разписа с 10 точки.

За Швеция най-добри бяха Чейк-Оумар Фадига (6 борби) и Епрайм Бахати (5 борби) с по 20 точки.

КЛЮЧЪТ: Националите до 16 г. наложиха своето темпо през първото полувреме и водени от Ивайло Скрински и Стефан Касабов, стигнаха до преднина от 17 точки на голямата почивка – 51:34. След паузата нашите държаха лидерството, но шведите все пак намалиха пасива си до 11 точки. През последната четвърт съперникът се вдигна на щурм и чрез Чейк-Оумар Фадига и Епрайм Бахати се озова на 2 точки от младите българи за 62:64. Нашите отвърнаха със серия от 12-2, дело на Мартин Александров, Даниел Хинков, Калоян Колев, Михаил Калинов и Ивайло Скрински, с което си гарантираха успеха.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 1/4-финалите на европейското националите до 16 г. ще играят срещу Чехия. Мачът ще бъде на 11 август (петък) от 20.30 ч.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ 16 – ШВЕЦИЯ 16

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани