7.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаФИБА Къп, Топ 16: WIN OR GO HOME: Балкан срещу Фрибург

ФИБА Къп, Топ 16: WIN OR GO HOME: Балкан срещу Фрибург

Двубоят ще се играе днес от 18.00 ч.

Ботевград ще бъде домакин на “балон” от Топ 16 на ФИБА Къп. От днес до 25 март четири отбора ще се борят за място във Финалната четворка в турнира.

Балкан е един oт родните представители в мини надпреварата, а останалите са Рилски спортист, Фрибург от Швейцария и Парма от Русия. При победи на българските тимове, те ще се срещнат един срещу друг на 1/4-финалите, но преди това трябва да преодолеят своите изпитания.

БАЛКАН – ФРИБУРГ

Балкан има предимството на познатата обстановка, тъй като ще играе в собствената си зала – “Арена Ботевград”. Селекцията на Йовица Арсич ще влезе в битката като отбор от Топ 3 в НБЛ. Тези дуели не са непознати за “зелените”, които достигнаха до тази фаза и през 2018/2019, но тогава два коша не им достигнаха, за да я прескочат.

От своя страна, Фрибург ще се бори за първо участие на 1/4-финал в европейски клубен турнир, но за тази цел трябва да отстрани Балкан. Подобно на ботевградчани и швейцарците заемат трета позиция в своето първенство с баланс от 12-5.

Редовният сезон

Балкан премина през тежка група по драматичен начин с триумф над коравия отбор на Бешикташ със 74:71, за да си проправи път до плейофите. Фрибург пък преодоля поражение в началото, за да продължи направи с победа над полския Анвил с 86:69.

Лидерите

Малкълм Армстед бе един от петимата играчи на Фрибург, достигнал до двуцифрени показатели, записвайки средно по 13 точки и 4 асистенции. За българския състав Божидар Аврамов оставя срещу името си средно по 15.7 точки, а освен това имаше и няколко важни изстрела от далечна дистанция в първата фаза.

Сблъсъкът

Балкан и Фрибург ще се изправят един срещу друг днес от 18.00 ч. Двубоят можете да наблюдавате в ефира на БНТ 3.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани