13.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаФИБА Къп, Топ 16: WIN OR GO HOME: Рилски срещу Парма

ФИБА Къп, Топ 16: WIN OR GO HOME: Рилски срещу Парма

Мачът е втори от програмата на турнира в Ботевград днес и ще започне в 21.00 ч.

Рилски спортист ще бъде вторият български представител в „балона“ във ФИБА Къп, който ще се проведе в Ботевград. Самоковци влизат в битката за местата във Финалната четворка в турнира със самочувствието на носител на Купата на България.

Срещу себе си обаче Рилецо ще има сериозен конкурент в лицето на руския Парма, който има опит в силната ВТБ Лига. В другия сблъсък Балкан ще се изправи срещу Фрибург. Победителите ще спорят на 1/4-финалите, където може да има български дуел.

РИЛСКИ – ПАРМА

Рилски спортист е във вихъра си, като има баланс от 17-2 в българския шампионат, където е лидер. Все пак селекцията на Людмил Хаджисотиров е наясно с предизвикателството, което я очаква. През този сезон Рилски върви напред с постоянството и колектива си, които задължително трябва да покаже и срещу руснаците.

Парма има на своя страна опита от дуелите с отбори като ЦСКА Москва, Химки и Зенит във ВТБ Лигата, където в момента заема девето място с баланс от 7-11. За селекцията на Казис Максвитис, водил преди това тимове като Нептунас и Лиеткабелис, както и националните отбори на Литва при 16-, 18- и 20-годишните, това е шанс за първи 1/4-финал в турнира.

Редовният сезон

Парма е един от четирите отбора във ФИБА Къп, които все още не познават вкуса на поражението през 2020/2021, след като в първите си два мача взе две победи, включително над Ден Бош с 85:63.

Рилски спортист преодоля труден старт след 0-2 в Самоков, за да бие украинския Киев със 74:69 и да стигне до Топ 16 в турнира за първи път в историята си.

Лидерите

Адас Юшкевичус е най-полезният играч на Парма с КПД 18, след като реализира средно по 14 точки и 4 асистенции. От другата страна, националът на Чили Николас Карвачо е машината за точки и борби на Рилски в първата си година на професионално ниво със средно по 12.3 точки и 5.3 овладени под двата ринга топки, което го прави водещ борец за тима от Самоков.

Сблъсъкът 

Рилски спортист и Парма ще се изправят един срещу друг по-късно днес от 21.00 ч. Срещата можете да наблюдавате в ефира на БНТ 3.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани