17.9 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаФенербахче срази Виртус Болоня (видео)

Фенербахче срази Виртус Болоня (видео)

14-ти успех за турския гранд в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Фенербахче постигна 14-ти успех в Евролигата този сезон. Пред своята публика селекцията на Шарунас Ясикевичус се наложи над Виртус Болоня с 88:75 в среща от 23 кръг в турнира на богатите.

И ОЩЕ: „Фенерите“ имат в актива си и 9 поражения, с което се нареждат на пето място в класирането на най-силната клубна надпревара на Стария континент. Италианският тим е с 15 победи и 8 загуби и се намира на трета позиция.

Снимка: Еuroleaguebasketball.net

НАЙ-ДОБРИ: Джонатан Мотли бе много полезен за турския гранд и оформи дабъл-дабъл – 23 точки и 11 борби. Скоти Уилбекин добави 15 и 6 асистенции. Марко Гудурич се разписа с 10 точки.

Снимка: Еuroleaguebasketball.net

Казах на полувремето, че ако играем защита, ще спечелим мача. Направихме точно това. Излязохме след това и ги лимитирахме до 9 точки в третия период. Свършихме добра работа„, обясни Джонатан Мотли.

Габриел Люндберг бе най-резултатен за Виртус Болоня с 17 точки. Авуду Абас вкара 12. С по 11 точки останаха Айзея Кординие и Даниел Хакет.

КЛЮЧЪТ: Домакините изоставаха с 9 точки в началото на втората част, но намериха сили и отговориха подобаващо на съперника, за да стигнат до обрат за 52:47. След паузата защитата на Фенербахче свърши останалото, а преднината му достигна 18 точки, което се оказа достатъчно за крайното 88:75.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 30 януари Фенербахче ще играе срещу АСВЕЛ, докато Виртус Болоня ще има двубой срещу Барселона ден по-късно.

СТАТИСТИКА ОТ ФЕНЕРБАХЧЕ – ВИРТУС БОЛОНЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани