ПРИЗНАНИЕ: Поставиха Коди Милър-Макинтайър на върха сред новобранците в Евролигата (видео)

Гардът на Баскония се превърна в рекордьор в турнира на богатите още в първия си сезон

195

Коди Милър-Макинтайър определено замества достойно Александър Везенков в Евролигата. Американецът с български паспорт окупира върха в класация на сайта Еurohoops.net, която обръща внимание на най-добрите новобранци в най-силната клубна надпревара на Стария континент през този сезон.

„След дълги години на интерес от страна на отбори от Евролигата, той най-после получи своя шанс на 29 години и вече прави фурор. Коди Милър-Макинтайър постигна рядък трипъл-дабъл и доказа без съмнение, че мястото му е на това ниво. Баскония все още не си е осигурил място в турнира, който ще определи последните участници в плейофите, но шансовете той да бъде там с тима си в един звезден сезон са налице“, написаха от Еurohoops.net за българския национал, който е №1 в подреждането.

През дебютната си година в турнира на богатите 191-сантиметровият играч записва средно по 8.4 точки, 4.2 борби и 7.1 асистенции в общо 32 мача на Баскония. Коди Милър-Макинтайър се превърна и в притежател на рекорда за най-много асистенции в един двубой – 20 завършващи подавания при успеха на своя тим над АСВЕЛ с 94:80 в среща от 26 кръг.

Коди Милър-Макинтайър и неговият отбор заемат девето място в класирането на Евролигата. Балансът на испанският тим към момента е 16-16.

Следващият мач на Коди Милър-Макинтайър и Баскония в надпреварата ще бъде визита на Реал Мадрид в петък (5 април) от 21.30 ч. българско време.

Предишна статияКръстомир Михов – най-добър шести играч на BBALL.BG за 27 кръг в НБЛ
Следваща статияДжери Уест влиза в Залата на славата на НБА за рекорден трети път (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."