10.5 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоЕвропаРеал Мадрид оцеля в дербито на кръга в Евролигата (видео)

Реал Мадрид оцеля в дербито на кръга в Евролигата (видео)

Отборът на Чус Матео бе на път да профука аванс от 24 точки срещу Олимпиакос

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Реал Мадрид се върна на победния път в Евролигата. Пред своите фенове в „Паласио де Депортес“ отборът на Чус Матео надви Олимпиакос с 90:85 в дербито на 23 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

И ОЩЕ: Испанският гранд е с баланс от 20-3 и е лидер в класирането на турнира на богатите. Гръцкият първенец има в актива си 12 успеха и 11 поражения и е девети в подреждането.

Снимка: Real Madrid Basket

НАЙ-ДОБРИ: Джанан Муса завърши с 20 точки за Реал Мадрид, допълнени от 5 борби. Марио Хезоня добави 16 и 5 борби. Габриел Дек се отчете с 14 точки. Факундо Кампацо регистрира 12, 6 борби и 9 асистенции.

Снимка: Еuroleaguebasketball.net

„Трябва да контролираме това, което можем да контролираме, като играем твърда защита. Не свършихме добра работа през второто полувреме. Оставихме ги да играят и да вкарват по различни начини и да се върнат в мача. Трябва да се подобрим в подобни ситуации„, бе мнението на Факундо Кампацо.

Костас Папаниколау бе над всички за Олимпиакос с 25 точки, от които 6 тройки. Алек Питърс финишира с 12 и 5 борби. Люк Сикма оформи дабъл-дабъл – 10 точки и 10 борби.

КЛЮЧЪТ: Мадридчани имаха преднина от 24 точки, но допуснаха съперникът да се разиграе след почивката. Воден от Костас Папаниколау, Олимпиакос бе на път да стигне до обрат, след като намали до 3 точки 11 секунди преди края след 85:88. Ключов кош и два успешни наказателни удара на Факундо Кампацо стигнаха на домакините за победата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 30 януари Реал Мадрид ще бъде домакин на Макаби Тел Авив, докато същия ден Олимпиакос ще спори с АЛБА Берлин.

СТАТИСТИКА ОТ РЕАЛ МАДРИД – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани