12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаФенербахче взе турския дуел на кръга в Евролигата (видео)

Фенербахче взе турския дуел на кръга в Евролигата (видео)

Селекцията на Шарунас Ясикевичус надви Анадолу Ефес

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Фенербахче се изкачи до Топ 5 на Евролигата. Селекцията на Шарунас Ясикевичус надви Анадолу Ефес с 89:84 като гост в турския дуел на 17 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. „Фенерите“ са с баланс от 10-7 и се намират на пета позиция, докато тимът на Ерден Джан има 7 успеха и 10 поражения на 14-то място.

НАЙ-ДОБРИ: Найджъл Хейс-Дейвис се отчете с 24 точки и 6 борби за Фенербахче. Ник Калатес добави 17 и 8 асистенции. Йоргос Папаянис завърши с 12 точки и 5 борби.

Шейн Ларкин бе най-резултатен за Анадолу Ефес с 28 точки, 5 борби и 5 асистенции. Дан Отуру регистрира 19 и 7 борби. Родриг Бобуа остана с 10 точки.

КЛЮЧЪТ: След равностойни първи 10 минути, Ефес успя да вземе преднина за 52:47 на голямата почивка, воден от Шейн Ларкин и Дан Отуру. Въпреки силната игра на Ларкин след паузата, домакините започнаха последната част с пасив от 1 точка. В последните 10 минути двата тима продължиха да се надлъгват преди „фенерите“ да вземат преднина чрез Скоти Уилбекин, Ник Калатес и Йоргос Папаянис и да стигнат до успеха с крайното 89:84.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 2 януари 2024 г. Фенербахче ще играе срещу Цървена Звезда, докато ден по-късно Анадолу Ефес ще има мач срещу Валенсия.

СТАТИСТИКА ОТ АНАДОЛУ ЕФЕС – ФЕНЕРБАХЧЕ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани