7.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияУбедителен Хебър преди плейофите в ББЛ А група

Убедителен Хебър преди плейофите в ББЛ А група

ЦСКА спечели дербито с Енигма Фойерверк

Хебър и ЦСКА завършиха с победи участието си в редовния сезон на регион Запад на ББЛ А група. Двубоите се проведоха  в столичната зала „Триадица“, като бяха без значение за крайното класиране.

В първата среща опитният тим на Хебър надви младия състав на Шампион 2006 с 89:63. Победителите вече си бяха гарантирали второто място в плейофите, където на четвъртфиналите ще срещнат седмия Правец. Съперникът им пък завърши на последната позиция в редовния сезон.

Двубоят започна с много грешки и от двете страни, като стрелбата от тройката също не потръгна. Все пак гостите играеха по-стабилно в подкошието и така след десет минути игра дръпнаха с 24:12. След размяна на кошове в начални минути на втория период, тимът от Пазарджик отново започна да увеличава аванса си и въпреки че имаше само една точна далечна стрелба до момента, на почивката вече бе напред с 50:29. След паузата играта вървеше доста равностойно, а преди последната част Хебър водеше с 68:42. Преднината на отбора достигна 29 точки в оставащото време, като тимът нямаше проблем да спечели убедително.

Георги Кендеров завърши с 23 точки и 10 борби за победителите, по 15 точки отбелязаха Георги Кръстев и Вангел Илиев, 10 добави Веселин Веселинов. Мартин Тодоров реализира 22 точки за столичния тим, с 12 е Константин Паисиев.

ЦСКА спечели дербито между петия и шестия в редовния сезон, след като надви намиращия се пред него в подреждането Енигма Фойерверк с 63:51. В плейофите „армейците“ ще се изправят срещу Локомотив 2020, докато днешният им опонент ще играе с НСА.

Цялото първо полувреме бе с доста ниска резултатност. „Червените“ поведоха с 18:8 след десет минути игра заради по-добрите си изяви в подкошието, а след много равностойна втора четвърт, на почивката се оттеглиха при 33:20 в своя полза. Баскетболистите на Георги Давидов намалиха изоставането си до 7 точки след паузата, но преди последната част преднината на ЦСКА отново бе двуцифрена – 51:40. Енигма Фойерверк отново опита да скъси дистанцията в оставащото време, но тимът на Христо Ценов задържа водачеството си до последно и спечели.

Даниел Запрянов се отчете със 17 точки и 10 борби за победителите, Мартин Русев е с 16 точки и 7 борби, а Асен Попов записа 12 точки и 12 борби. За Енигма над всички бе Христо Гатев с 24 точки и 8 борби.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани