13.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков наказа Реал Мадрид в края (видео)

Александър Везенков наказа Реал Мадрид в края (видео)

Българинът с дабъл-дабъл и с ключов принос за втория пореден успех на гръцкия гранд в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков отново се прояви на високо ниво в Евролигата, за да подпечата втория пореден успех на Олимпиакос през новия сезон. 206-сантиметровото крило изведе гръцкия гранд до триумф над Реал Мадрид със 74:68 в мача от 2 кръг в турнира на богатите.

НАЙ-ДОБРИ: Българският национал свърши доста работа за Олимпиакос и оформи първия си дабъл-дабъл в надпреварата за 2021/2022. Александър Везенков се разписа с 16 точки и 10 борби, допълнени от 1 открадната топка за 32 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си той бе 5/6 от средно разстояние, 1/7 от тройката и 3/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Тайлър Дорси вкара 12.

Найджъл Уилямс-Гос бе най-резултатен за Реал Мадрид с 16 точки. Еди Таварес остана с 15 и 6 борби.

ТОЧКА НА СПОРА: Тя бе сложена от Александър Везенков, който бе точен за 73:68 с кош 29 секунди преди сирената. Именно това прекърши финалния устрем на испанския гранд, който намали до 68:71 след тройка на Томас Юртел. Преди това мадридчани изоставаха с 11 точки, но въпреки това се върнаха.

И ОЩЕ: Големият Василис Спанулис, който сложи край на кариерата си преди няколко месеца, обра овациите на публиката в Двореца на мира и дружбата в Пирея. Бившият капитан на „червено-белите“ изгледа двубоя в компанията на четири от децата си.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 13 октомври Александър Везенков и Олимпиакос ще гостуват на Барселона, докато Реал Мадрид ще приеме Монако.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – РЕАЛ МАДРИД

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани