Усман Гаруба – Изгряващата звезда на сезона в Евролигата (видео)

19-годишният испанец стана третият играч на Реал Мадрид, заслужил приза

740

Баскетболистът на Реал Мадрид Усман Гаруба бе определен за Изгряваща звезда в Евролигата през този сезон. Призът се връчва на играч под 22 години, който е показал своя талант в турнира на богатите през изминалите 12 месеца.

19-годишният испанец, който има нигерийски корени, получи най-много гласове в допитване, направено сред треньорите в Евролигата. След него в класацията през 2020/2021 остават Рокас Йокубайтис от Жалгирис и Леандро Болмаро от Барселона.

Усман Гаруба стана третият баскетболист от Реал Мадрид, заслужил званието Изгряваща звезда в Евролигата. Никола Миротич прави това през 2011 и 2012 г., а през 2017 и 2018 г. наградата отива в ръцете на Лука Дончич. Сред останалите му носители са играчи като Рики Рубио, Руди Фернандес, Данило Галинари, Костас Папаниколау, Богдан Богданович, Алекс Абринес и Гога Битадзе.

През този сезон Усман Гаруба записва средно по 3.9 точки, 4 борби, 0.7 асистенции, 0.6 откраднати топки и 0.7 чадъри в общо 39 мача на Реал Мадрид, като в 20 от тях започва в стартовите пет. „Белият балет“ обаче отпадна на 1/4-финалите след 2-3 победи в серията с Анадолу Ефес.

Предишна статияКраля танцува салса (видео)
Следваща статияУбедителен Хебър преди плейофите в ББЛ А група
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."