13.5 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаТурнир ще определя последните участници в плейофите на Евролигата от новия сезон

Турнир ще определя последните участници в плейофите на Евролигата от новия сезон

Ясни са 18-тима, които ще бъдат част от редовния сезон в турнира на богатите

Промяна бе въведена във формата на Евролигата. Това се случи след решение на Общото събрание на акционерите в най-силната клубна надпревара на Стария континент, което се проведе по-рано днес.

От следващия сезон в турнира на богатите ще има турнир, който ще определи последните два отбора за плейофите, подобно на тези в конференциите на НБА в края на редовния сезон.

Това означава, че първите шест състава от редовния сезон в Евролигата се класират директно за елиминациите. Седмият и осмият ще играят един срещу друг, а победителят продължава напред и ще се изправи срещу втория от редовния сезон в елиминациите. Загубилият пък ще излезе срещу по-добрия от спора между тези от 9-то и 10-то място. Тимът, които се справи най-добре, ще има за съперник лидера от редовния сезон в най-силната клубна надпревара на Стария континент в следващия етап.

Освен това, вече са ясни тимовете, които ще се включат в Евролигата през 2023/2024. Това са:

Олимпиакос, Панатинайкос, Партизан, Цървена Звезда, Виртус Болоня, Валенсия, Баскония, Барселона, Реал Мадрид, Армани, Фенербахче, Макаби Тел Авив, Жалгирис, Анадолу Ефес, Монако, АСВЕЛ, АЛБА Берлин, Байерн Мюнхен; 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани