18.8 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаТронът в европейския баскетбол при жените е за Белгия за първи път...

Тронът в европейския баскетбол при жените е за Белгия за първи път (видео)

Ема Месиман и компания подчиниха Испания на финала в Любляна

Нова страница бе написана в историята на белгийския женски баскетбол. Отборът на Рашид Мезиан наложи волята си над четирикратния европейски шампион Испания с 64:58 във финала на Евробаскет 2023, който се проведе в „Арена Стожице“, в Любляна.

Ема Месиман даде тон на „котките“ с 24 точки и 8 борби. Кайла Линскенс оформи дабъл-дабъл – 18 и 15 борби. Джули Ванло се разписа с 13 точки. За „Ла Фурия“ Кералт Касас бе най-добра с 14 точки. Ракел Карера остана с 12 и 7 борби.

В мача за бронза на турнира Франция победи Унгария с 82:68, с което си гарантира място на подиума за осми пореден път. 20 точки за успеха вкара Маминян Туре. Илиана Руперт приключи с 13. За унгарките най-резултатна бе Вираг Кис с 21 точки и 7 борби.

В Идеалния отбор на шампионата при дамите се наредиха Ема Месиман, която стана и MVP със средно по 21.7 точки, 8.7 борби и 5.2 асистенции, както и съотборничките й от Белгия Джули Алеманд и Джули Ванло. Освен това, сред най-добрите са още Алба Торенс (Испания) и Сандрин Груда (Франция).

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани