11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНБАТрипъл-дабъл №105 за Леброн Джеймс в НБА (видео)

Трипъл-дабъл №105 за Леброн Джеймс в НБА (видео)

Пред публиката в Кливланд крилото отново показа класата си

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Пред публиката, пред която е израснал, Леброн Джеймс показа, че е един от най-доминиращите играчи в НБА. Крилото изведе Лос Анджелис Лейкърс до победа при визитата им на Кливланд със 131:120. Това бе втори успех за „езерняците“ в последните им шест мача в лигата.

НАЙ-ДОБРИ: 37-годишният Джеймс оформи своя шести трипъл-дабъл в НБА през този сезон и общо 105-ти в кариерата си, след като остави на сметката на Лейкърс 38 точки, 11 борби и 12 асистенции. При стрелбата си игра Краля бе 17/24, както и 4/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Ръсел Уестбрук и Ди Джей Огъстин вкараха по 20 точки, като първият направи и 11 асистенции. С по 12 точки финишираха Стенли Джонсън и Малик Монк.

Дариъс Гарланд бе най-добър за Кливланд и достигна до дабъл-дабъл – 29 точки и 17 асистенции. Лаури Марканен се отчете с 18 точки и 9 борби. Ламар Стивънс остана с 16 точки и 6 борби.

КЛЮЧЪТ: Леброн Джеймс реализира 5 точки за серия от 12-2, с която Лейкърс откриха последната четвърт, за да увеличат аванса си до 9 точки. Кавалиърс все още се бориха да се задържат близо до съперника, когато забивка на Джеймс след асистенция на Остин Рийвс изведе гостите до 129:116 и оттам връщане нямаше.

И ОЩЕ: Крилото на Лейкърс може да се похвали с баланс от 17-1 в мачовете срещу бившия си отбор. В тези срещи Леброн Джеймс записва средно по 29.6 точки или повече отколкото срещу всеки друг съперник в лигата.

СТАТИСТИКА ОТ КЛИВЛАНД – ЛЕЙКЪРС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани