8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков в Олимпиакос и през следващия сезон (видео)

Александър Везенков в Олимпиакос и през следващия сезон (видео)

Сакраменто ще остави българина в Европа поне до лятото на 2023 г.

Александър Везенков ще останe в Олимпиакос и през следващия сезон. Според SDNA, Сакраменто, който държи правата на българина за НБА, е решил да му даде възможността да играе в Европа още една година.

„Кралете“ имаха възможност да предложат оферта на крилото до 20 юли. Тогава изтичаше крайният срок, който е заложен в договора му с гръцкия гранд за откупуване при интерес от страна на тим от НБА, но в крайна сметка Кингс са взели това решение по-рано. На негово място Сакраменто привлече в състава си Чима Монеке.

Това означава, че Александър Везенков ще бъде част от ростера на гръцкия шампион поне до следващото лято. 26-годишният баскетболист има споразумение с Олимпиакос до 2024 г., но догодина отново може да преговаря със Сакраменто.

206-сантиметровият баскетболист се утвърди сред най-добрите играчи на Стария континент, като намери място в Идеалния отбор на Евролигата през 2021/2022. В турнира на богатите той записва средно по 13.7 точки, 5.9 борби и 1.5 асистенции в общо 38 мача на „червено-белите“, с които достигна до Финалната четворка.

На гръцка земя Александър Везенков завоюва златен дубъл с Олимпиакос, след като грабна Купата и титлата. В първенството на южната ни съседка той има средни показатели от 15.5 точки, 7 борби и 1.9 асистенции в общо 29 двубоя. МVP на сезона и Най-прогресиращ играч.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани