17.4 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориТомас Димша с добавка в края попари Грузия в контрола (видео)

Томас Димша с добавка в края попари Грузия в контрола (видео)

Литва измъкна успех в драматичен мач с над 200 точки

Литва постигна драматична победа в контрола по-малко от месец преди световното първенство. Сребърният медалист от Евробаскет 2015 надви Грузия със 104:102, благодарение на добавка в края на Томас Димша.

Литовците доминираха в продължение на 30 минути, като достигнаха до двуцифрена преднина – 82:65. В последната четвърт обаче ситуацията се промени и грузинците се докопаха до равенство за 102:102, след като 24 секунди преди края Тад МакФадън изравни с тройка. Все пак публиката в „Жалгирио Арена“, в Каунас си отдъхна след отиграването на Димша.

За победителите Йонас Валанчиунас регистрира 21 точки, 8 борби и 6 асистенции. Рокас Йокубайтис добави 19 и 6 асистенции. Игнас Браздейкис вкара 11 точки.

Торнике Шенгелия бе най-добър за Грузия с 30 точки и 7 асистенции. Александър Мамукелашвили се отчете с 19 и 6 борби. С по 18 точки останаха Гиорги Шермадини (7 борби) и Тад МакФадън.

СТАТИСТИКА ОТ ЛИТВА – ГРУЗИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани