19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияТодор Тодоров: Успяхме да излезем мобилизирани

Тодор Тодоров: Успяхме да излезем мобилизирани

Третият етап ще бъде като едно ново първенство за мен, заяви треньорът на Спартак

„Трябва да отчетем факта, че Рилски спортист не е в пълен състав, но това е състоянието на всеки един отбор до този момент в първенството. Рилски е много добре окомплектован отбор, разполага с добра организация. Радвам се, че успяхме да излезем мобилизирани и готови да дадем отпор на водача в първенството. Преди това си говорихме, че мачът с Балкан, който загубихме в началото на календарната година, не го отворихме по начина, по който трябваше. Тогава на ботевградчани също им липсваха дадени играчи, което ни попречи да бъдем концентрирани„, заяви треньорът на Спартак Тодор Тодоров след успеха над Рилски спортист със 101:93.

Спартак би Рилски спортист у дома

За мен е важно да мислим като отбор, който трябва да си върши работата на паркета. Победите са вследствие на това, което правим на тренировки, както и на работата, която вършим по време на мачовете. Можем да стигнем дотам, докъдето ни стигнат силите в даден момент. Естествено, всички искаме да стигнем по-напред. За мен е по-важно всички да се държим като отбор и да вършим това, което се иска от нас“, добави наставникът на плевенчани, които вече са четвърти в класирането.

Всяко едно човешко същество се чувства по неприятен начин, когато има война. Максим Корниенко е много добро момче от човешка гледна точка. Момчетата и треньорският щаб се опитваме да бъдем постоянно с него и да го подкрепяме. Трудно му е, надявам се това нещо да приключи колкото се може по-рано. Не знам дали е играл със специална мотивация“, казва още Тодор Тодоров. 

„Паузата за националните отбори се отрази от гледна точка на това, че проведохме малко по-концентриран тренировъчен процес, въпреки че отново имаше отсъстващи играчи по една или друга причина. Радвам се, че успяхме да изчистим някои неща, които трябва да продължим да чистим за сезона. Въпросът за ново попълнение трябва да бъде зададен към ръководството. До края на трансферния период има време. Моята работа е да тренирам момчетата и да ги подготвям за мачовете. Когато ние сме фокусирани и в пълен състав, сме способни да се противопоставим донякъде на всички отбори в шампионата. Ясно е, че в един момент всички тимове ще се подсилят. Третият етап ще бъде като едно ново първенство за мен„, бе мнението на бившия център.

Нямам различни очаквания за мача с Левски в събота. Очаквам да излезем и да си свършим работата, независимо срещу кого играем. Моето желание е да свършим това, което трябва. Дали ще победим или не, няма толкова голямо значение за мен“, завърши Тодор Тодоров. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани