20.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияТити Папазов: Основно силите и дълбочината на състава не ни достигнаха

Тити Папазов: Основно силите и дълбочината на състава не ни достигнаха

Tози отбор има своята цел - Топ 8 в първенството, коментира президентът на Левски

Основно силите и дълбочината на състава не ни достигнаха. Решаващи бяха двата фаула на Джон Флорвиъс, които са при борба и са абсолютно излишни. Топката вече е овладяна от съперника и той прави излишни действия за фаул, с което с нищо не помага. Имаме достатъчно хора в защита, но сме ограничени до трима в подкошието. Когато той излезе, отиваме вече на някакви баскетболни перверзии. Това, което предлагаме в този мач, е спокойствие и битка. Преди всеки мач с ЦСКА се притеснявам, че ще загубим с 30, но се държим, което е добре. Решаващо се оказа и излизането на Лъчезар Димитров. Във всички случаи може би няма как да се повтори влизането на Марио Боянов по време на Купата, където избухна, беше полезен. Може би и в двете ситуации и ние не поехме риска, защото за мен мачът се загуби, когато можеше да имаме по-голяма преднина. При +6 за нас имахме 3-4 нападения, които изиграхме глупаво. Можем да изиграем глупаво нападение и да вкараме кош или да направим хубаво и да не вкараме. Оттам може да се направи огледален образ на Купата. Можеше да влезем със 7-8 точки преднина в последната четвърт, но при 55:51 даже допуснахме тройка, която дава страхотно друга емоция на съперника“, коментира президентът на Левски Тити Папазов след загубата от ЦСКА със 72:77 в мач от НБЛ.

Няма сравнение между двата отбора. Както виждате, това е дербито на България и се радвам, че хората пред телевизионните екрани са останали доволни, защото независимо, че са Левски и ЦСКА, има интрига и всички са щастливи. Има огромен спад в играта на Джон Флорвиъс. Когато играеше фантастично, се появи огромен интерес за него. Принудихме се, а и не съжалявам в никакъв случай, да подпишем нов договор. Не смятам, че това е безотговорно. Донякъде се отразява психологически, но този отбор има своята цел – Топ 8 в първенството. Да се кръсти този, който ще играе с нас на четвъртфинал“, добави той.

Дано контузията на Лъчезар Димитров не е сериозна. Влизаме в ритъм. Сега отиваме във Варна. Лъчо беше в много добро състояние, игра фантастично на Финалната осмица. Вижда се, че и умората му натежава за тази контузия. Да се надяваме, имаме само през 72 часа до този мач. Чак другият петък е този с Берое. Лъчо е ключов играч за нас, превърна се в мотора на отбора и независимо, че имаме огромния опит на Асен Великов, трябва да бъдем обективни“, каза още Тити Папазов.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани