11.8 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияЦСКА взе победата във Вечното дерби (видео)

ЦСКА взе победата във Вечното дерби (видео)

"Червените" със силен финален щурм на двубоя срещу Левски

КАКВО СЕ СЛУЧИ: ЦСКА спечели второ поредно Вечно дерби в НБЛ през този сезон. В своята зала „ЦСКА“ отборът на Росен Барчовски надделя над Левски със 77:72 в мач от 28 кръг в родния елит. „Червените“ имат в актива си 17 победи и 8 загуби и са четвърти в класирането, докато „сините“ са с баланс от 12-13 и са седми.

НАЙ-ДОБРИ: Брандън Йънг завърши с 18 точки за ЦСКА. Мартин Сотиров добави 13 и 7 борби. Драган Зекович се включи от пейката с 11 точки и 7 борби. Алекс Симеонов вкара 10.

Алън Арнет бе най-добър за Левски с 21 точки и 5 борби. Серхий Павлов финишира с 19 и 8 борби. Златин Георгиев се отчете с 13 точки. Джон Флорвиъс остана с 10 и 6 борби.

КЛЮЧЪТ: „Aрмейците“ водеха с 4 точки след 20 минути игра за 42:38. След паузата обаче Левски намери верните решения и стигна до обрат и аванс от 5 точки след успешни акции на Джон Флорвиъс, Златин Георгиев и Алън Арнет за 52:47. Зейн Ноулс и Дамян Минков все пак намалиха пасива на ЦСКА до 1 точка за 54:55. През последната четвърт домакините се вдигнаха на щурм и чрез Брандън Йънг, Мартин Сотиров, Драган Зекович и Алекс Симеонов обърнаха нещата в своя полза, за да си гарантират победата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 8 април ЦСКА ще играе срещу Берое, докато Левски ще гостува на Черно море Тича.

СТАТИСТИКА ОТ ЦСКА – ЛЕВСКИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани