20.8 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоБългарияРосен Барчовски: Трудно е всички да са щастливи едновременно

Росен Барчовски: Трудно е всички да са щастливи едновременно

Нашата цел като класиране е да си запазим третото място и да атакуваме второто, каза още треньорът на ЦСКА

При нас основните проблеми бяха в транзицията от гледна точка на защитата. Левски е по-силен, особено с Алън Арнет и Джон Флорвиъс. Този отбор бяга много добре, вкара ни 16 точки на бърза атака. Въпреки това успяхме да ограничим гостите до 18 точки в последните три части. По-слабата ни част беше в нападението, те ни пазеха, минаваха на пик енд рол отдолу, събираха защитата. Може би имаше малко притеснения от предишната загуба или от това, че мачът бе задължителен за спечелване. Той щеше да свърши по-бързо с по-добра успеваемост от тройката. Другият проблем е, че те са изпълнили 22/27 от наказателната линия, а ние сме стреляли само 14 пъти, като повечето точки са или от бонус, или технически и неспортсменски фаулове. Може би пазят по-добре от нас и ни атакуват повече под коша, но това е много голяма разлика“, заяви треньорът на ЦСКА Росен Барчовски след победата над Левски със 77:72 в мач от 28 кръг в НБЛ.

В тази зала имахме и много резултатни мачове. Левски играе много сериозен и грамотен баскетбол. Тимът има умни и опитни играчи, както и треньори. Никак не е лесно. Плюс това е със самочувствие, че ни победи на финала за Купата на България, а и не му тежи никакво напрежение“, допълни наставникът на „армейците“, чийто тим е с баланс от 17-8 и е четвърти в класирането.

Андрей Иванов и Венцислав Петков ще влязат в нужния ритъм, но това ще се случи постепенно. В такива мачове няма как да им дам по 25-30 минути?! С времето и това ще се случи, те са много важна част от ротацията. Играем с 10 човека, което не е лошо. Нашата цел като класиране е да си запазим третото място и да атакуваме второто, ако Балкан сбърка някъде. Съмнявам се, но ние не сме спечелили още третото място. Първенството е много равностойно„, каза още Росен Барчовски.

Трудно е всички да са щастливи едновременно. Това е във всеки един отбор, не съм виждал някъде еднакво щастливи от собствените си изяви. Когато тимът е щастлив, значи побеждава. Има го този момент, това не може да се промени“, завърши той.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани