4.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияТити Папазов обяви намерението си да се кандидатира за президент на БФБ

Тити Папазов обяви намерението си да се кандидатира за президент на БФБ

Единствената ми амбиция ще бъде да кача на по-високо ниво не тези, които са под светлините на прожекторите, а тези, които едвам свързват двата края, но обичат баскетбола, казва още треньорът на Левски

Треньорът на Левски Константин Папазов обяви, че има намерение да се кандидатира за президент на БФБ. Това са случи по време на днешната пресконференция на специалиста в Пресклуб България по повод наложеното наказание на столичния тим отпреди ден, с което той бе изваден от полуфиналите в НБЛ.

Извадиха Левски от полуфиналите в НБЛ, Балкан на финал служебно

Утре ще заложа на колегите от Общото събрание на НБЛ. Това сме всички участници на клубовете. Силно се надявам, че и 10-те клуба ще откликнат, защото това е пътеката. Решението го взимат едни, а го оповестява друг. Няма нищо по-естествено да поискам подписа на всички тези клубове и да се кандидатирам за президент на БФБ. Това е нещо, за което клубовете са ме канили години наред. Не съм си представял, че едно такова събитие, което беше ужасно за мен, след него получих толкова много покани да поема федерацията, че от нещастието станах щастлив„, заяви Тити Папазов.

„Имал съм уникалния късмет в моя живот да стана директор на казино, което беше ограбено девет месеца. На 1 февруари 1992 г. станах президент на Славия. Тогава този отбор беше 16-ти в класирането. Тогава моят учител Стоян Божанков се опита да разчупи ледовете и за 1993/1994 направи обща лига, пълен качамак. Свикнал съм да поемам нещата, когато са на дъното, за да мога да прибавя малко да се вижда„, каза още специалиста.

„Това, което ще се вземе от оттук-нататък, няма да е компромис на федерацията, а решение на хората, които мислят за баскетбола. Бумерангът се връща. Тези хора доказаха вчера, че винаги съм преглъщал, защото в годините винаги съм бил над нещата. Компромиси повече няма да правя. Тези, които са виновни, ще платят с това, че са хрантутници на българския баскетбол. Казвам го с ясната мисъл. Мога и да не успея. В последните 20 часа се радвам на народната любов. Тя ще бъде още по-голяма след тази пресконференция. Благодаря на всички адвокати, които са готови да помагат. Доста се обадиха да водя тази битка“, добави наставникът на „сините“.

„Има няколко варианта. Аз мога да осъдя федерацията и после да им опростя, защото ще ми трябват пари за управлението. С трици маймуни не се ловят. Най-важното е, че жена ми е щастлива, каза да не повишавам тон днес. Обичам съпругата си, защото тя е най-здравият ми помощник„, допълни той.

„Има достатъчно хора, на които имам 100-процентово доверие, че може би ще бъдат още по-добри в управлението на Левски по простата причина, че бях малко ленив през този сезон и затворен във финансовия проблем. Аз не бях адекватен и достатъчно полезен по доста обективни причини. Аз съм най-виновен отборът да губи серията срещу Балкан с 1-2 победи. Смятам, че в третия мач осъзнах колко съм некоректен към младия треньор Димитър Ангелов и играчите. Радвам се, че те самите и аз се върнах такъв, какъвто мога да бъда„, смята треньорът на шампионите.

Има нива, управлението на федерацията е много над управлението на даден клуб, защото тогава имаш отговорност пред цяла България. Винаги съм заявявал, че върхът в треньорската кариера е националният отбор. Там е нещо различно, химнът свири за теб и още 12 момчета. Това е огромно предизвикателство за мен. Мога да кажа, че години наред, включително и Георги Глушков, който през 2016 г. в Трявна ме покани да стана президент на федерацията. Тогава ми предложи, но аз не го чувствах. На последните избори за шеф на централата той дойде и ми каза, че двама души са му поставили условие, че ако аз не съм в Управителния съвет, те ще гласуват за него. Тогава му казах, че на мен не са ми нужни присъствия. Аз където и да съм, ще бъда №1. Моят живот е баскетболът и аз давам. Това, което получавам, е моето хоби да ми бъде професия. Това моята огромна разлика. Каквото спечеля като треньор после го давам като собственик. Отстъпих на тези, които им е самоцел мен да ме няма„, каза още Папазов.

Аз продължавам да обичам г-н Глушков, защото той е най-добрият и наивен човек, който познавам. Не го водя аз за носа, а друг човек. Това може да се докаже лесно. Ако те се оттеглят, ще минем през битка. Може и да я загубим. Знам най-малко трима, които ще бъдат против мен. Ама от 75 до 90 трудно ще го докарат, защото имам мечти и хоризонти. При тях има едно и също затихващо плато, което аз съм го пазил и не съжалявам, че съм го правил. Този човек заслужава, но играта свърши. Единствената ми амбиция ще бъде да кача на по-високо ниво не тези, които са под светлините на прожекторите, а тези, които едвам свързват двата края, но обичат баскетбола. Това са треньорите на децата, там е големият резерв, но те не гласуват. Те работим за тези, които гласуват. Аз ще работя за тези, които дават хоризонти. Не се съмнявам, че ще успея. Ако не успея, значи съм надскочил моя ръст, но по-ниско ниво от това няма как да бъде, така че е достатъчно, аз ще успея само заради тези, които ми се обадиха. Това е съдба, всичко е трябвало да се случи. От нашето елементарно нехайство и от нехайството на Сандра Велчева се роди бъдещето. Познавам хора, които са били против мен, но си мисля, че ще бъдат зад мен. През мен виждат промяната“, завърши наставникът, извел Левски до титлата в НБЛ през миналия сезон.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани