9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНБАТим Дънкан за Залата на славата в НБА: Най-вълнуващият момент в живота...

Тим Дънкан за Залата на славата в НБА: Най-вълнуващият момент в живота ми (видео)

В своята реч 5-кратният шампион в НБА отправи благодарности към Грег Попович и Дейвид Робинсън

Приемането на Клас 2020 в Залата на славата в НБА се оказа най-вълнуващият момент в живота на Тим Дънкан. По време на речта си 5-кратният шампион в лигата със Спърс благодари на легендата на Сан Антонио Дейвид Робинсън за това, че му е показал как да бъде професионалист.

Ще се опитам да се справя. Това е най-вълнуващият момент в живота ми. Преминах през финали, през седми мачове от серии, но това официално е най-вълнуващият момент в живота ми. Днес цял ден се разхождах из стаята, така че нека видим какво можем да направим„, започна Тим Дънкан.

Постоянно ме питат на какво ме е научил Дейвид Робинсън, какво ми показа. За да бъда честен, не си спомням, но седнахме и говорихме, не беше нещо по-специално. Но това, което направи e, че бе съвършен професионалист, невероятен баща, невероятен човек и ми показа как да бъда добър съотборник, добър човек за обществото и всичко останало. Той не ми каза какво да правя, но го показа с примера си“, допълва MVP в НБА през 2002 и 2003 г.

Благодарен съм на родителите ми. Знаете посланието, което моята майка ми внуши – „Добър, по-добър, най-добър!“. Никога не спирайте да преследвате по-доброто. Това ми казаха и ме накараха да се гордея с всичко, което постигнах. Да имаш едни и същи съотборници до себе си всяка година е невероятно. Това е благословия отвъд това, което мога да изразя с думи. Ману Джинобили, Тони Паркър, чакам да ви видя тук. Беше чест да споделям терена с вас. Благодаря ви за приятелството, благодаря ви за братството, благодаря ви за всички преживявания, които споделихме„, добави Тим Дънкан.

В края на речта си участникът в 15 издания на Мача на звездите в НБА насочи вниманието към своя треньор Грег Попович. 

Не искам да говоря за него. Той ще ми се разсърди, ако говоря за него. Той е изключителен човек. Благодаря му, че ме научи на много неща в баскетбола, но освен това ме научи, че не всичко е свързано с играта. Става въпрос за това, което се случва по света, за семейството… просто, за всичко. Благодаря му, че е невероятното човешко същество, което е„, завърши носителят на три награди за MVP на финалите в най-силното първенство в света.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани