4.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНационални отбориСъперник на България на Евробаскет 2022 с нов селекционер

Съперник на България на Евробаскет 2022 с нов селекционер

Зоран Лукич застава начело на Русия

Един от съперниците на България на Евробаскет 2022 Русия се сдоби с нов селекционер. Начело на Сборная застава Зоран Лукич, който ще замени досегашния наставник Сергей Базаревич.

50-годишният специалист ще работи както с националния отбор на Русия, така и с клубния си тим Нижни Новгород. Очаква се Зоран Лукич да проведе първия си лагер с представителния тим на руснаците през следващия месец. В близко бъдеще той ще избере и играчите за разширения състав за квалификациите за световното първенство.

За първи път в кариерата си Зоран Лукич ще води национален отбор. До този момент сърбинът трупа опит като наставник на втория отбор на ЦСКА Москва, Нижни Новгород и Банвит. Треньор №1 в Шампионската лига през миналия сезон.

Под ръководството на досегашния си наставник Сергей Базаревич Русия финишира на четвърто място на Евробаскет 2017, на световното в Китай през 2019 г. остана на 12-та позиция, а през миналото лято не игра на Олимпиадата в Токио.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани